Polonia pregătește un plan de reducere a costurilor pentru a crește cheltuielile pentru arme

Polonia pregătește un plan de reducere a costurilor pentru a crește cheltuielile pentru arme

Guvernul polonez pregătește un plan de reducere a cheltuielilor pentru proiecte cu prioritate mai mică pentru a cheltui mai mult pe achiziția de arme, a declarat, luni, secretarul de presă al Cabinetului de Miniștri, Petr Muller, la postul de televiziune Polsat.

Polonia își dorește mai multe fonduri pentru înarmare. Foto: Arhiva Adevărul

Într-adevăr, pregătim acum, în cadrul guvernului, un pachet de posibile reduceri ale cheltuielilor de investiții la care să putem merge. Aceasta este o consecință, în primul rând, a faptului că trebuie să direcționăm fonduri pentru înarmarea Poloniei. Credem că aceasta este o problemă vitală pentru țara noastră," - a spus el.

Potrivit lui Mueller, creșterea cheltuielilor pentru apărare este necesară din cauza posibilei amenințări reprezentate de Federația Rusă. „Ar fi un mare păcat al guvernului nostru dacă nu am face pregătirile necesare în acel moment”, a spus el. După cum a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, reducerile de cheltuieli vor viza investițiile care nu au o valoare prioritară sau sunt de natură auxiliară. Potrivit acestuia, proiectul de economisire a costurilor va fi prezentat în următoarele două săptămâni.

În bugetul pentru 2023, guvernul polonez a alocat aproximativ 98 de miliarde de zloți (21,7 miliarde de dolari) pentru apărare. Alte 30 până la 40 de miliarde de zloți (6,6-8,8 miliarde de dolari) sunt planificate să fie plasate într-un fond în afara bugetului destinat finanțării achizițiilor de arme în străinătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”