Polonia: Primul tur al alegerilor prezidenţiale nu a dus la o creştere a numărului cazurilor de COVID-19

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, desfăşurat în 28 iunie, nu a condus la o creştere vizibilă a numărului cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii polonez, potrivit thenews.pl.

''După primul tur al alegerilor nu am observat o creştere a numărului de persoane infectate. Comportamentul polonezilor în timpul acestui tur de scrutin a fost extrem de responsabil'', a spus Wojciech Andrusiewicz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Varşovia. ''Ar trebui apreciat ce s-a întâmplat la secţiile de votare. Aşa ar trebui să ne comportăm în fiecare zi'', a adăugat el.

Alegerile din 28 iunie s-au desfăşurat printr-un sistem mix de votare - tradiţional şi prin corespondenţă. Persoanele care s-au prezentat la secţiile de votare au trebuit să poarte măşti şi mănuşi.

Niciun candidat nu a obţinut majoritatea de voturi în primul tur. În al doilea tur, programat pentru 12 iulie, se vor confrunta preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda, candidatul Partidului Lege şi Justiţie (aflat la guvernare) şi candidatul Platformei Civice, Rafał Trzaskowski, primar al Varşoviei.

Până luni seară în Polonia s-au înregistrat 36.155 persoane testate pozitiv cu COVID-19 şi 1.521 decese cauzate de această boală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV