Polonia: Primul tur al alegerilor prezidenţiale nu a dus la o creştere a numărului cazurilor de COVID-19

Polonia: Primul tur al alegerilor prezidenţiale nu a dus la o creştere a numărului cazurilor de COVID-19

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, desfăşurat în 28 iunie, nu a condus la o creştere vizibilă a numărului cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii polonez, potrivit thenews.pl.

''După primul tur al alegerilor nu am observat o creştere a numărului de persoane infectate. Comportamentul polonezilor în timpul acestui tur de scrutin a fost extrem de responsabil'', a spus Wojciech Andrusiewicz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Varşovia. ''Ar trebui apreciat ce s-a întâmplat la secţiile de votare. Aşa ar trebui să ne comportăm în fiecare zi'', a adăugat el.

Alegerile din 28 iunie s-au desfăşurat printr-un sistem mix de votare - tradiţional şi prin corespondenţă. Persoanele care s-au prezentat la secţiile de votare au trebuit să poarte măşti şi mănuşi.

Niciun candidat nu a obţinut majoritatea de voturi în primul tur. În al doilea tur, programat pentru 12 iulie, se vor confrunta preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda, candidatul Partidului Lege şi Justiţie (aflat la guvernare) şi candidatul Platformei Civice, Rafał Trzaskowski, primar al Varşoviei.

Până luni seară în Polonia s-au înregistrat 36.155 persoane testate pozitiv cu COVID-19 şi 1.521 decese cauzate de această boală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

3 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…