Polonia propune interzicerea totală a comerţului UE cu Rusia (premierul Morawiecki)

Polonia propune interzicerea totală a comerţului UE cu Rusia (premierul Morawiecki)

Polonia a propus Uniunii Europene ca blocul comunitar să impună o interdicţie totală asupra comerţului său cu Rusia, a declarat sâmbătă premierul polonez Mateus Morawiecki, pledând pentru sancţiuni mai severe împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, relatează Reuters.

"Polonia propune adăugarea unei blocade comerciale la acest pachet de sancţiuni cât mai curând posibil, (inclusiv) în privinţa celor două porturi ale sale maritime, dar şi interzicerea comerţului terestru. Întreruperea completă a comerţului cu Rusia ar forţa şi mai mult Moscova să se gândească dacă ar fi mai bine să oprească acest război plin de cruzime", a spus Morawiecki.

La începutul acestei săptămâni, statele membre UE au convenit asupra unui al patrulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Nu au fost date publicităţii detalii, dar preşedinţia franceză a Consiliului UE a declarat că statutul comercial al Rusiei de "cea mai favorizată naţiune" va fi revocat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...