Polonia va achiziţiona 250 de tancuri americane Abrams, pentru consolidarea apărării

Polonia va achiziţiona 250 de tancuri americane Abrams, pentru consolidarea apărării

Polonia va achiziţiona 250 de tancuri americane Abrams, în contextul în care această ţară încearcă să-şi consolideze apărarea, a anunţat miercuri ministrul apărării polonez Mariusz Blaszczak, transmit AFP şi Reuters.

Ministerul Apărării polonez a menţionat că acest contract vizează cumpărarea variantei M1A2 SEPv3, una modernizată, a tancurilor Abrams. De asemenea, partea americană va asigura pachetul logistic şi de instruire aferent.

Potrivit Reuters, valoarea contractului se ridică la 6 miliarde de dolari.

La fel ca alte state est-europene, Polonia este îngrijorată de atitudinea tot mai agresivă a Rusiei în regiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

''Desigur, acesta este un răspuns la provocările cu care ne confruntăm în termeni de securitate internaţională. Sarcina noastră este de a descuraja un potenţial agresor. Toţi ştim unde se află agresorul'', a declarat ministrul apărării polonez într-o conferinţă de presă.

''Armata noastră se va dota cu un număr mare de tancuri Abrams care sunt cele mai moderne din lume. Dacă totul merge bine, primele livrări vor avea loc anul viitor'', a indicat, la rândul său, vicepremierul polonez însărcinat cu securitatea naţională Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Anul trecut, SUA şi Polonia au încheiat negocierile asupra unui acord de cooperare în materie de apărare care defineşte ''cadrul juridic, infrastructurile şi o împărţire echitabilă a cheltuielilor'', indica la acea vreme Departamentul Apărării american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...