Polonia vrea să îi primească din nou pe tinerii turişti israelieni, dar fără gărzi de corp înarmate

Polonia vrea să îi primească din nou pe tinerii turişti israelieni, dar fără gărzi de corp înarmate

Polonia este pregătită să primească din nou grupuri de tineri turişti israelieni, cu condiţia ca ei să nu fie însoţiţi de gărzi de corp înarmate, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului polonez al Afacerilor Externe.

Drapelul Poloniei FOTO: Pixabay

"Suntem pregătiţi să revenim la excursiile israelienilor în Polonia, dacă aceştia nu sunt însoţiţi de detaşamente armate de securitate care se comportă în Polonia în mod necorespunzător", "ceea ce ne încalcă suveranitatea", a spus Lukasz Jasina, citat de agenţia de presă poloneză PAP.

El a reacţionat la afirmaţii ale ambasadorului Israelului la Varşovia, Yacov Livne, care şi-a exprimat regretul săptămâna trecută că aceste grupuri nu mai pot vizita în special foste lagăre de exterminare naziste "din cauza unor decizii luate de Ministerul polonez al Afacerilor Externe".

Este vorba de vizite educative organizate de Ministerul israelian al Educaţiei pentru elevii din şcolile secundare, care au fost suspendate în iunie.

Intervievat de un radio regional din Lublin, Jasina a subliniat că acest tip de dispozitiv de protecţie nu este folosit în alte ţări vizitate de tinerii israelieni, ca Franţa sau Germania, ceea ce poate da impresia că aceşti turişti sunt supuşi unui risc mai mare în Polonia decât în alte părţi.

Ambasadorul israelian urmează să deplaseze miercuri al sediul Ministerului polonez al Afacerilor Externe pentru a analiza această chestiune şi a căuta o soluţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”