Pompeo anunţă că, dacă legea o cere, va coopera în cadrul procedurii de destituire a preşedintelui Trump

Pompeo anunţă că, dacă legea o cere, va coopera în cadrul procedurii de destituire a preşedintelui Trump

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat miercuri că va depune mărturie şi va furniza documente în cadrul procedurii din Senat de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump ''dacă acest lucru este adecvat şi cerut de lege'', transmite Reuters.

Pompeo a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă la Departamentul de Stat american, în contextul în care Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA, controlată de democraţi, dezbate miercuri seară punerea sub acuzare a preşedintelui Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Pe de altă parte, parlamentarii republicani au criticat demersul democraţilor în vederea destituirii liderului de la Casa Albă, susţinând că acuzaţiile la adresa lui Trump sunt incorecte şi subiective.

''Asistăm astăzi la ceva fără precedent în istoria americană, o procedură de punere sub acuzare extrem de partizană, fără fapte care să o susţină'', a afirmat David Rouzer, reprezentant al statului Carolina de Nord. El i-a acuzat pe democraţi că nutresc o ''ură profundă'' faţă de Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”