Pompiliu Popescu, medicul „Generației de aur”, atac devastator la Halep: „Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

Pompiliu Popescu, medicul „Generației de aur”, atac devastator la Halep: „Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal, a acordat un interviu pentru gsp.ro în care a distrus comportamentul Simonei Halep și a spus fără tăgadă că jucătoarea de tenis s-a dopat. El se declară scârbit de mascarada din jurul acestui subiect.

Simona Halep, una din cele mai musculoase jucătoare de tenis. Foto EPA EFE

”Pentru un medic acestea sunt discuții fără rost. Simona Halep a fost testată, depistată pozitiv și suspendată. Punct. Nu contează ce a vrut, ce n-a vrut să facă, de unde a luat substanța. Din moment ce substanța era în corpul ei, ea era dopată. Toți sportivii răspund pentru ceea ce folosesc”, a declarat Pompiliu Popescu, care spune că Simona Halep a fost prinsă cu o substanță ”medievală”, fără eficiență.

”În niciun caz un medic nu ar prescrie așa ceva! Niciun doctor nu-și asumă riscul imens ca acel sportiv să fie prins și să plătească și el. De ce să câștige el sau ea milioane de euro, iar eu să-mi distrug reputația, cariera? Am spus că roxadustatul nu este nici eficient, efectul pe care-l poate avea asupra organismului nu e unul atât de mare încât să conteze. Medicii nu apelează la așa ceva, dar sunt tentați de astfel de practici preparatorii fizici, antrenorii. Ei sunt interesați să arate că vin cu ceva în plus, că sunt mai buni decât erau aceia pe care i-au înlocuit”, a spus Pompiliu Popescu.

Pompiliu Popescu, pe vremea când se ocupa de naționala de fotbal a României. Foto Adevărul

Pompiliu Popescu, pe vremea când se ocupa de naționala de fotbal a României. Foto Adevărul

Medicul e convins că Simona Halep a știut că se dopează. ”Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege! Cine se pricepe înțelege despre ce este vorba. Ea a greșit că nu a recunoscut, așa ar fi avut parte de o pedeapsă mai mică. A făcut greșeala de a se lua la luptă cu laboratoarele atestate, adică exact de partea din proces inatacabilă. E o pierdere de vreme să contești laboratoarele.

Uite, asta e o eroare pe care nu a comis-o Mutu! Bagabontul de Mutu a fost prins dopat de două ori, a recunoscut de fiecare dată, nu s-a apucat să se ia la trântă cu laboratoarele. A fost suspendat, dar el nu a primit pedepse mari și a revenit de fiecare dată. Asta arată caracterul lui Mutu! El nu a trișat niciodată în sport, el a luat pentru plăcerile lui acele substanțe din cauza cărora a fost sancționat”.

La TAS nu se va schimba nimic

Pompiliu Popescu spune că la TAS Simona Halep nu va obține o pedeapsă mai mică : ”Exclus! Cel mai important element din proces e proba, iar rezultatul ei spune că Halep s-a dopat. TAS nu poate face altceva decât să constate rezultatele probelor. Simona să fie mulțumită că nu-i sunt retrase titlurile și că rămâne cu zecile de milioane de euro pe care le-a câștigat, fiindcă ar fi putut fi dată în judecată pentru recuperarea banilor, măcar din momentul în care a fost depistată.

Nimic din ceea ce este legat de doping nu păcălește. Eu am rămas impresionat de matematica aceasta, specialiștii înmagazinează toate datele pe care le au, iar pașaportul biologic funcționează ca o alarmă, se adună suspiciunile acolo așa cum se adună norii. Suspiciunea pe care o trezește pașaportul biologic conduce la testarea specifică a sportivului. Observ că și acum au apărut două tabere cu opinii despre acest subiect.

Referitor la faptul că Simona Halep e apărată de mai mulți conaționali, care cred în terorii conspiraționiste sau că s-a dopat accidental , fostul medic la a fost ferm: ”E o convingere pornită dintr-un naționalism tâmpit. Să fii un bun român nu asta înseamnă, să dai din gură aiurea fără să te pricepi. Pe ce se bazează aceia care susțin că Simona e nevinovată? Probele doping și rezultatele lor înseamnă matematică, nu dat din gură aiurea. Halep e nevinovată fiindcă e românca noastră și ne mândrim cu ea! O prostie fără margini! De ce trebuie să ținem toți cu naționala de fotbal a României? Eu nu mai țin!”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat