Ponta, cât ȚI-A DAT „Medelin” să-l pui CONSUL la Bonn? S-ar putea să aflăm detalii INCENDIARE!

Ponta, cât ȚI-A DAT „Medelin” să-l pui CONSUL la Bonn? S-ar putea să aflăm detalii INCENDIARE!

Lumea uită, oameni buni! Dar Penalul, pe 22 iulie anul trecut, semnase actele să-l trimită pe „Medelin” Voicu ditamai consulul României la Bonn, fosta capitală a germaniei de Vest! Acum, citind datele din comunicatul DNA, din care reiese că DIRIJORUL încasa câte 50.000 de parai de la Niky Scorpion, nu poți să te întrebi cât o fi costat, care o fi fost DARUL pentru ca Ponta să-i dea postul? Și care sunt dedesubturile renunțării, subite, la post? Pentru că, acum, oficial, vedem care era treaba. Numai că Ponta, anul trecut în septembrie, i-a retras numirea pe șest...

Mici detalii

Mădălin Voicu a renunţat în luna septembrie la funcţia de consul la Bonn, în care fusese numit de Guvernul Ponta cu două luni înainte.  Acesta anunţase că va prelua postul pe 15 septembrie, după ce îşi va ţine concertul la Festivalul Enescu. 

La data numirii în funcţia diplomatică din Bonn, în iulie 2015, Mădălin Voicu anunța că plănuieşte să renunţe la politică şi să îşi aleagă o altă direcţie în carieră. 

"O să fac o conferinţă de presă la un moment dat. Nu pentru că aş avea eu nevoie să explic, ci ca să evităm minciunile. Am auzit mai nou că nu m-ar fi vrut Germania. Vă daţi seama până unde s-a ajuns? Adevărul adevărat este că eu nu fac parte din sistem. Eu sunt un om de cultură, am încercat să îmi fac treburile acolo unde am lucrat, dar cu Germania care să se opună venirii mele acolo... Eu m-am retras, am renunţat", declara Voicu într-o emisiune la Antena 3. 

"Pe mine nu m-a dovedit Securitatea lui Ceauşescu şi mă dovedesc organele de azi? Eu nu sunt aliniat niciunei forme speciale, ca să nu zic secretă. Nu pot să fiu înrolat, racolat, învăţat ce şi cum să fac. Guvernul m-a numit, onorabil şi onorant pentru mine, după care au început verificările. Acolo s-a oprit”, a continuat Mădălin Voicu, care a evitat să răspundă ce anume l-a determinat să renunțe la funcție, deși i s-a solicitat să fie mai clar în explicații. 

"Cineva a vrut să îmi pună piedică. Eu bănuiesc şi cine. E din România. Mie îmi trebuiau nişte avize şi alea nu au venit. Decât dacă m-aş fi dus să merg să negociez probabil. Voi face conferinţă şi voi explica tot ce trebuie. Pe mine nu m-a vrut cineva. Sunt aproape să spun că ştiu exact cine e. E din politică, de la noi. Şi voi spune cine este, dacă se confirmă.", a completat Mădălin Voicu. 

Astăzi, deputatul PSD Madalin Voicu s-a prezentat la sediul DNA din București și a fost pus sub învinuire într-un dosar în care este anchetat, împreună cu alte persoane, în legătură cu finanțarea Partidei Rromilor. 

"De obicei, în România denunțurile se fac între ei. Cineva a fost supărat pentru niște lucruri, iar ei (procurorii DNA - n.red.) o să verifice. Nu știu care este fermentul, chimia acestei anchete, o să vedem", a declarat Mădălin Voicu, la intrarea în DNA. 

După scurt timp, în care procurorii i-au adus la cunoștință calitatea de suspect, Mădălin Voicu s-a arătat destul de nedumerit în legătură cu acuzațiile care i se aduc, printre care și cea de spălare de bani. 

"Domnul procuror Țuluș m-a rugat să ne întâlnim pentru detaliere. Le-am promis că o să colaborăm și că o să existe un dialog legat de ceea ce cerceteaza domniile lor si urmeaza sa ne reîntâlnim. (...) Toți suntem în aceeași situație, suntem suspecți. Se face o anchetă pe care eu, sincer să fiu, pot să o înțeleg, că nu e numai la Partida Romilor. Anchete se fac peste tot, la toate instituțiile", a declarat Mădălin Voicu. El a reluat tema victimizării pe care o lansase în toamnă, la momentul retragerii sale din funcția de consul la Bonn, în care îl numise Victor Ponta:

"Înțeleg că sunt incomod și deranjez de multe ori. O să mă întorc la meseria mea (de dirijor - n.red.), unde nu am pe cine să deranjez, poate doar publicul. Plec din Parlament", a mai declarat Voicu, la ieșirea de la DNA.

Din Comunicatul DNA

În perioada 2011-2015, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu