Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior

Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior

Fostul premier Victor Ponta susține că în relația cu fosta conducere a SRI liderul PSD, Liviu Dragnea, era mai apropiat de generalul Florian Coldea, în timp ce el era prieten cu George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

 "Coldea era mai prieten cu Liviu, eu eram mai prieten cu George Maior", a afirmat Ponta luni seara la TVR1, într-o discuție pe tema dezvăluirilor făcute în mass-media de colonelul SRI Daniel Dragomir.

Însă, Ponta a ținut să precizeze că nu a discutat niciun moment cu George Maior despre partidul pe care intenționează să-l înființeze.

"Se tot duc tot felul de răspândaci: Ponta cu Maior vor să facă nu știu ce partid. N-am vorbit niciodată, în viața mea, despre un proiect politic cu Maior. De ce apare tot timpul băgat în față Maior cu chestia asta? Maior a fost în România și nici nu ne-am văzut, când a fost la adunarea ambasadorilor", a spus Ponta.

Pe de altă parte, fostul prim-ministru social-democrat a relatat despre cum a fost numită Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA în 2013, afirmând că se aflau lângă el în momentul în care a fost făcută nominalizarea Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și alte trei persoane, cărora nu le-a dat numele pentru că nu sunt în politică.

"În 2013, Bau-Bau cu care luptau PSD și Antena 3 era Daniel Morar și eu m-am dus acolo și Băsescu o ținea cu Daniel Morar, eu o țineam să nu fie. De ce nu mă cheamă la Comisia SRI? Păi era lângă mine Dragnea (...) când am decis să o numim. (...) Dl Dragnea m-a susținut public și a spus că e o propunere bună", a spus Ponta.

Întrebat de ce, anterior, a acceptat să o numească pe Kovesi la Bruxelles, Ponta a răspuns: "Au fost niște rugăminți, de la alți oameni. Nu vreau să dau detalii, poate mă cheamă la comisie și o să le dau acolo. În general am avut foarte multe discuții informale și nu-mi place să dau din casă".

Totodată, Ponta a spus că "mai e o minciună" vehiculată în spațiul public, și anume că el ar fi dat-o afară pe Mona Pivniceru pentru că în 2013 n-a vrut să accepte numirea Codruței Kovesi la DNA. Fostul premier a explicat că a fost o înțelegere cu Mona Pivniceru să ocupe funcția de ministru al Justiției până se eliberează un post la Curtea Constituțională, unde aceasta a și fost numită judecător.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...