Ponta: Cu cât Dragnea va fi mai disperat, cu atât va fi mai dispus să vândă tot

Ponta: Cu cât Dragnea va fi mai disperat, cu atât va fi mai dispus să vândă tot

Fostul premier, Mihai Tudose, a criticat dur duminică adoptarea de către UDMR, în cadrul congresului de la Cluj-Napoca, a drapelului și imnului Ungariei drept simboluri ale comunității maghiare din România, avertizând că țara unde trăiesc etnicii maghiari este România, iar simbolurile sunt imnul și steagul României, scrie G4Media .
 
Tudose a fost completat de Victor Ponta, care a subliniat că UDMR își permite să facă astfel de lucruri deoarece este partidul care asigură majoritatea guvernului PSD, iar Dragnea, pentru a rămâne la putere, ”este dispus să vândă tot”.

”Și a fost Congresul UDMR…. Și au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. DAR în afara locuinței, ȚARA aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate. Dar au lansat la același Congres și un nou concept, acela de ,,transilvanism pragmatic”, cu o Transilvanie din ce în ce mai ,,liberă”… Aici nu mai e despre ce cântă la duș … Este despre România! Despre România noastră…
Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici! Să fim Pro România și să ieșim la vot!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Victor Ponta a distribuit postarea lui Tudose, completând: ”Mihai spune ceea ce știm toți – cu cât Dragnea va fi mai disperat cu majoritatea din Parlament cu atât va fi mai dispus să vândă tot / și cu mai mult vor cere UDMR! Și uite așa marii “luptători pentru românism” vând Basarabia, închid ochii la ce se întâmplă în Transilvania ….”.

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind folosirea unor simboluri de către comunitatea maghiară din România, printre acestea figurând imnul secuiesc, steagul secuiesc şi Imnul Ungariei. Între simbolurile adoptate este și tricolorul Ungariei.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că maghiarii din România vor să poată să-şi folosească în mod liber simbolurile naţionale, fără să fie pedepsiţi.

„Noi privim România ca pe o ţară multinaţională în care comunitatea maghiară este considerată ca factor de construire, creare a statului. Pentru asta cerem drepturi şi stimă. Nimeni să nu ne considere cetăţeni de rangul doi, să nu fim priviţi ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale! Noi nu suntem inamicii nimănui, suntem parte a naţiunii maghiare şi trăim acest lucru ca pe ceva perfect normal şi natural. În acelaşi timp, suntem şi cetăţeni ai statului român. Acesta este punctul nostru de pornire atunci când luptăm pentru drepturile noastre colective şi individuale, astăzi, când vrem să ne folosim simbolurile naţionale liber şi fără pedeapsă, astăzi, când căutăm parteneri pentru alinierea noastră economică”, a spus preşedintele UDMR.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”