Ponta: Dăncilă mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare; n-a renunţat la candidatura la prezidenţiale

Ponta: Dăncilă mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare; n-a renunţat la candidatura la prezidenţiale

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ''sprijinul pentru rămânerea la guvernare'' şi susţine că discuţiile au eşuat din cauza şefei social-democraţilor, care a acceptat toate condiţiile pe care liderul Pro România i le-a pus, cu excepţia celei referitoare la renunţarea candidaturii la prezidenţiale.

"Ca şi în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie 'sprijinul pentru rămânerea la guvernare'; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii - şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă şi să mă convingă, deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă) şi s-a supărat din cauza punctului 5 (n.r. - renunţarea la candidatura ei la prezidenţiale). La două zile după această conversaţie a fugit la CEx, s-a 'îmbrăţişat' cu Stănescu - baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească Pro România la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele)!", scrie Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook

Potrivit liderului Pro România, Viorica Dăncilă a fost de acord cu patru condiţii pe care le-a pus pentru a intra la guvernare: restructurarea totală a Guvernului, prezentarea unui nou program de guvernare, "realist şi eficient", asigurarea stabilităţii economice şi bugetare, renunţarea la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul fiscal introducând "peste noapte taxe şi impozite aberante", numirea în Guvern pe criteriul profesionalismului.

"Am încercat să îi explic cu toată răbdarea (pentru că nu părea să înţeleagă ce se întâmplă şi care este realitatea) că târguielile gen 'Piaţa de zarzavat din Videle' sunt inutile şi că singura variantă de sprijin din partea Pro România este aceea în care: restructurează tot Guvernul şi administraţia publică; vine cu un nou program de guvernare, realist şi eficient; asigură stabilitatea şi predictibilitatea economică şi bugetară / renunţă la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul fiscal introducând peste noapte taxe şi impozite aberante; numeşte oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului (nu pe 'pilele' şi presiunile baronilor care o păpuşesc acum după dispariţia lui Dragnea); renunţă la candidatura proprie la prezidenţiale (o situaţie penibilă şi jenantă pentru orice social-democrat) şi stabileşte împreună cu ALDE şi Pro România un candidat comun cu şanse reale de a merge în turul al doilea, o alternativă serioasă pentru Iohannis şi Barna", afirmă Ponta.

Acesta mai scrie, printre altele, că Pro România a fost construit pentru "a salva" social-democraţia şi a-i reprezenta pe toţi cei care au vederi de centru-stânga progresiste, menţionând că oferta sa publică de sprijin pentru cele cinci măsuri de reformare rămâne valabilă.

"Obiectivul nostru politic este o guvernare bună a ţării, aşa cum am reuşit în 2001-2004 şi 2012-2015, realizabilă doar printr-o unitate a Stângii în jurul unei echipe de profesionişti!", adaugă Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa