Ponta, declarații la Guvern: Ministrul Justiției nu și-a delegat atribuțiile. Ministrul de Interne a fost la birou, am vorbit cu ea

Ponta, declarații la Guvern: Ministrul Justiției nu și-a delegat atribuțiile. Ministrul de Interne a fost la birou, am vorbit cu ea

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat sâmbătă că ministrul de Interne Carmen Dan nu şi-a delegat încă atribuţiile, deşi premierul Sorin Grindeanu a revocat-o din funcţie. Aseară, Carmen Dan spunea că asistăm la o lovitură de stat şi îl acuza pe Ponta că vrea să devină premier. Ponta s-a întâlnit azi cu fostul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Azi a fost prezent la Guvern fostul secretar general (Mihai Busuioc -n.r.). Dincolo de partea politică, sunt convins că lucrurile intră în normalitate. Luni vom face procesul verbal de predare-primire. I-am cerut sprijinul pentru ceva ce era foarte urgent şi sunt sigur că mi-l va acorda în continuare", a spus Ponta despre prezenţa lui Mihai Busuioc, azi, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă a discutat cu liderii UDMR despre moţiunea de cenzură, Victor Ponta a răspuns: "Discut cu absolut toată lumea, sunt un om de dialog, şi premierul Grindeanu e un om de dialog, dar aici am grijă ca Guvernul să funcţioneze în termeni normali. Trebuie să păstrăm barca pe apă". Victor Ponta a spus că sunt unii miniştri care şi-au delegat atribuţiile, iar alţii nu.

Rugat să ofere un exemplu de ministru care nu şi-a delegat atribuţiile încă, Ponta a răspuns: "Doamna minsitru de Interne nu şi-a delegat atribuţiile. Era în birou, am vorbit azi cu ea. Nu cred că cineva şi-a închis ministerul şi a plecat acasă". "Vă mulţumesc şi suntem pe poziţii!", a încheiat Ponta conferinţa de presă.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis ieri la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar premierul însuşi a preluat Internele. ”

Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne”, informează Guvernul.

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Antena 3, că numirea lui Victor Ponta în Guvern şi păstrarea unor foşti miniştri în Cabinet arată că are loc "o veritabilă încercare de lovitură de stat", fostul premier dorindu-şi din nou să conducă Executivul.

"Nu vreau să creadă nimeni că fac afirmaţii, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (...) Este premier în funcţie până la moţiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. (...) Încercarea disperată de a constitui un Cabinet, punând presiune continuă şi negociind, însemană că ţi-ai propus să creeze o structură care nu este constituţională. Eu aşa văd", a spus Carmen Dan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...