Ponta: Guvernul nu reprezintă interesele ţării; parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură

Ponta: Guvernul nu reprezintă interesele ţării; parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură

Fostul premier Victor Ponta susţine că actualul Guvern nu reprezintă nici interesele României, nici pe cele ale românilor care au votat la alegerile din 2016, anunţând că parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură.

"Guvernul actual (condus în mod formal de către Viorica Dăncilă) nu reprezintă nici interesele României, nici ale românilor care au votat în decembrie 2016 şi nici măcar ale PSD - ALDE! Este un Guvern confiscat în totalitate şi care acţionează doar pentru satisfacerea intereselor personale şi ilegale ale lui Liviu Dragnea şi ale grupului său de interese. Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură cel puţin din următoarele considerente: obedienţa totală a structurilor guvernamentale faţă de interesele private şi ilegale ale lui Dragnea şi ale grupului său de interese ilegitim, dezastrul economic şi bugetar produs prin aplicarea aberantei 'revoluţii fiscale', minciuna colosală a 'creşterii salariale de 25%' (care în realitate au scăzut prin trecerea contribuţiilor sociale la angajat şi rata inflaţiei), haosul provocat în Sănătate şi Educaţie prin măsuri guvernamentale greşite şi care sunt de natură să producă conflicte sociale de proporţii, incapacitatea structurală de a face investiţii publice şi de absorbţie a fondurilor europene", a scris Ponta, pe Facebook.

Potrivit lui Ponta, alte motive pentru a susţine o moţiune de cenzură sunt "înşelarea sistematică" a opiniei publice referitor la adevăratele cauze ale inflaţiei şi deficitelor comerciale şi bugetare, "instabilitatea şi impredictibilitatea" produse în mediul economic prin schimbările "frecvente şi aberante" ale Codului fiscal, "politizarea totală" a conducerilor companiilor cu capital de stat, "decapitalizarea prin confiscarea profitului" făcut de acestea în anii anteriori şi pregătirea trecerii acestor societăţi de stat în proprietatea unor grupuri din Israel, Ungaria sau Rusia prin înfiinţarea Fondului Suveran, "tentativele repetate de furt" din banii acumulaţi de cetăţenii României în vârstă de sub 45 ani la Pilonul 2 de pensii, "dezastrul" produs în domeniul energiei, unde România se situează pe primul loc în Europa la creşterea preţurilor, "contractele ilicite şi netransparente" prin care companii din Ungaria obţin monopolul asupra întregii cantităţi de gaz exploatat de România din Marea Neagră.

Fostul prim-ministru mai acuză "strategia de acaparare" a instituţiilor statului român - Curtea de Conturi, Banca Naţională, Consiliul Concurenţei, SPP, servicii de informaţii, etc - de către "Dragnea şi acoliţii săi", prin modificări legislative care "nu respectă practicile democratice", folosirea "mafiotă" a elementelor de politică externă a României în scopul obţinerii de către Liviu Dragnea a unor "avantaje materiale şi politice personale (inclusiv negocieri private cu alte guverne naţionale şi lideri politici care au interese diferite sau chiar contrare cu cele ale României)".

"Vă reamintim că parlamentarii Pro România nu au votat pentru învestirea Guvernului Dăncilă după acceptarea sa de către Klaus Iohannis - trebuia să fie evident încă de atunci pentru toată lumea că propunerea făcută de Liviu Dragnea se referea la un premier obedient şi de faţadă şi că întreaga putere va fi exercitată abuziv şi ilegal de către Dragnea. În cazul unei demisii sau demiteri a actualului Guvern, Pro România susţine un nou Executiv, care să aibă un sprijin politic cât mai larg în Parlament şi care să fie eliberat de sub influenţa infracţională a lui Liviu Dragnea", a adăugat Victor Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro