Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

Premierul Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că postul va putea emite din actualul sediu cel puţin cât el va ocupa postul de prim-ministru şi că nu trebuie să se mute nicăieri, având posibilitatea să achite statului o chirie similară cu cea plătită de alte televiziuni care stau în spaţiile statului.

Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV , România TV , a stat şi Realitatea care s-a mutat nu din cauza noastră şi eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplica sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă când nu sunt obiectul cauzei sau inculpaţi în cauză este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal (...) Dumneavoastră aţi prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, în care sunt implicaţi Traian Băsescu şi familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastră - şi dacă făcea orice altă televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva - ăsta nu e un motiv pentru care să fie închis, gonit dintr-un sediu. Deci, pot să spun, asumându-mi orice critică şi risc, că aşa cum alte televiziuni, dintre care unele mă critică foarte tare, pot sta cât timp plătesc chiria şi îndeplinesc condiţiile legale în sediile lor, şi dumneavoastră trebuie să rămâneţi", a spus Ponta, aflat în studioul televiziunii.

Întrebat dacă asta înseamnă că ar trebui achitată o chirie la stat, Ponta a răspuns, la Antena 3 că este vorba de aceeaşi sumă plătită şi de celelalte televiziuni.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, pentru România, dacă "singurul post afiliat CNN" este mutat cu forţa sau scos în stradă, din sediu, fără să aibă nicio vină şi nicio acuzaţie directă ar fi "cea mai mare lovitură care s-ar da imaginii ţării".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990