Ponta: Înţeleg că PSD votează guvernul PNL; în condiţiile astea vom sprijini proiectele bune pentru ţară

Ponta: Înţeleg că PSD votează guvernul PNL; în condiţiile astea vom sprijini proiectele bune pentru ţară

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că, în condiţiile în care PSD va vota în Parlament pentru un guvern PNL, parlamentarii din partidul pe care îl conduce vor sprijini "proiectele bune pentru ţară".

"Eu am înţeles, în primul rând, că PSD va vota acest guvern sau că dacă nu îl votează oficial au promis prin diverşi interpuşi, doamna Dăncilă a promis că o să dea 30-40 de voturi să treacă guvernul. Aşa a promis Cosmin Guşă, că a vorbit cu Dăncilă şi rezolvă pentru PNL. În condiţiile astea, noi, cei de la Pro România, rămânem cum am fost şi până acum, în sensul de a sprijini proiectele bune pentru ţară, de a încerca să cerem profesionalism în actul de guvernare şi practic suntem singurii care vom reprezenta cu adevărat zona de centru - stânga, alegătorii social-democraţi, pentru că e clar că Dăncilă i-a vândut", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Pro România va susţine un guvern PNL.

El a adăugat că "baronii PSD" speră ca în felul acesta să îşi păstreze oamenii în funcţii şi să "nu îi dea PNL afară".

Întrebat care sunt relaţiile sale cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Ponta a răspuns: "Foarte bune. Ne vedem şi azi, vorbim tot timpul, mâncăm sarmale, dacă trebuie, dar în acelaşi timp cu domnul Tăriceanu am stabilit doar două lucruri şi amândoi ne-am ţinut - să-l susţinem pe Mircea Diaconu şi îl susţinem şi să dăm jos Guvernul Dăncilă şi l-am dat jos. (...) De la început am anunţat chestia asta (că vor avea şi poziţii diferite - n.r.) şi e normal, până la urmă domnul Tăriceanu e liberal, va merge cu liberalii, eu sunt social - democrat şi o să ţin cu social - democraţii. Nu cu liderii PSD, că nu ai cu cine, dar nu-i nicio supărare aici, dimpotrivă, e o înţelegere absolut în regulă", a afirmat Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante