Ponta: Între sănătatea oamenilor şi voturi, Orban a ales voturile

Ponta: Între sănătatea oamenilor şi voturi, Orban a ales voturile

Liderul Pro România, Victor Ponta, l-a acuzat, luni, pe premierul Ludovic Orban că între sănătatea oamenilor şi voturi a ales voturile, Ponta adăugând că prim-ministrul organizează alegerile locale în condiţiile în care sistemul de sănătate se apropie de colaps, deschiderea şcolilor este incertă, iar firmele se apropie de faliment.

"Va fi nevoie să moară oameni ca să rămână Guvernul acesta incompetent. Sistemul de sănătate se apropie de colaps, şcoala nu ştim dacă se deschide sau nu, firmele româneşti se apropie de faliment, dar Orban face alegeri!", a scris Ponta pe Facebook .
 


El a menţionat că Pro România a solicitat un protocol clar, detaliat şi eficient pentru organizarea campaniei electorale şi a zilei votului în condiţii de maximă siguranţă, dar "Guvernul Orban nu a făcut nimic".

"Pro România a solicitat organizarea alegerilor locale şi parlamentare într-un termen cât mai apropiat între acestea, pentru a reduce riscul de infectare şi cheltuielile uriaşe - 200 milioane euro doar pentru locale - Guvernul Orban nu a răspuns. Între sănătatea oamenilor şi voturi, Orban a ales voturile. Să fim siguri că îi vom arăta la vot ce mult a greşit", a mai scris Ponta.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că la nivelul actual de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, conform statisticilor din ultimele două săptămâni, pot fi organizate alegerile locale.

"Dacă ne uităm la evoluţia în ultimele două săptămâni, putem constata că am reuşit să oprim creşterea. Este un lucru destul de important. Dacă creşterea numărului de cazuri este extrem de mică iar dacă luăm pe săptămâni, vom vedea că există o limitare clară a răspândirii virusului. Sigur că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte decizii legate de organizarea diferitelor tipuri de activităţi luăm, avem nevoie de colaborarea oamenilor. Cu cât mai mulţi români respectă regulile, cu atât riscul de răspândire a virusului este mai mic. Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice, care s-a înregistrat în ultimele 2 săptămâni, se pot organiza alegerile", a precizat Orban.

El a subliniat că nu există niciun fel de problemă în organizarea alegerilor, cu condiţia ca toţi candidaţii, activiştii, cetăţenii să respecte regulile de protecţie sanitară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina