Ponta: Lângă premier trage manșa președintele Iohannis, trage vizibil și Liviu Dragnea

Ponta: Lângă premier trage manșa președintele Iohannis, trage vizibil și Liviu Dragnea

Guvernul Grindeanu are "4 piloți", unul dintre aceștia fiind președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră fostul premier Victor Ponta, deputat social-democrat.

Ponta menționează că a făcut parte din trei guverne — Guvernul Năstase unde "manșa" era la premier, Guvernul Boc unde manșa era oficial la prim-ministru dar îl avea mereu pe Traian Băsescu dând indicații, luând decizii, impunând măsuri și Guvernul Ponta unde viziunea guvernamentala i-a aparținut — "cu bune și cu rele".

"Acum văd Guvernul Grindeanu (pe care l-am votat și al cărui succes m-ar face foarte fericit și liniștit) cum are deja 4 piloți! Lângă premier trage de manșă cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forța în capul mesei de la Palatul Victoria sau somațiile legate de buget sunt elemente evidente)/ trage vizibil și președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive — cele negative le lasă pentru bieții miniștri)/ există din ce în ce mai vizibil și public și a patra "mână" pe manșă — cea a Sistemului care transmite prin vocea procurorului general sau a procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat — ba chiar și câte salarii se pot mări din ipoteticele și fantezistele "prejudicii" (nu are rost să vă spun că în 2016 cu Guvernul tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!", a scris Ponta pe Facebook.

El are, în context, "o întrebare simplă": "Dvs vedeți un avion și în cabină sunt 4 piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul vă mai urcați în el? Sau dacă deja sunteți înăuntru vă uitați după "Ieșirea de Urgență" sau vă rugați la Dumnezeu să ajungeți cât mai repede la aterizare ca să fugiți mâncând pământul bucuroși că ați scăpat?".

Victor Ponta mai spune că "la acest tablou sumbru" se adaugă faptul că "în jurul "avionului" România este o furtună teribilă — Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia, etc/ iar "controlorii de zbor" de la Washington și Bruxelles au atât de multe probleme interne încât România este ultima lor preocupare.

"România încă mai are "combustibil" economic din perioada foarte bună 2013 — 2015! O mare parte însă a fost deja consumat în 2016 și acum deja acul indicator se apropie de zona roșie! Îmi fac datoria să spun aceste lucruri pentru că îmi pasă de România și pentru că știu foarte bine despre ce vorbesc! Mă adresez oamenilor care gândesc cu mintea lor — manipulările propagandistice de tipul "iată și Ponta spune că e rău Guvernul PSD" sau "Ponta simte schimbarea și vrea să îi ia locul lui Dragnea" sunt pentru securiști și proști care mă lasă deja indiferent!", a conchis fostul premier.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...