Ponta: Ministru de Finanţe, din câte cunosc eu, va fi domnul Vâlcov

Ponta: Ministru de Finanţe, din câte cunosc eu, va fi domnul Vâlcov

Fostul premier Victor Ponta a afirmat marţi seara, la Digi 24, că Darius Vâlcov, care a deţinut portofoliul Finanţelor, va lua deciziile economice în guvern.

"Important e că ne aflăm într-o altă realitate, un guvern care este controlat, e un guvern paralel (...), de fapt, deciziile se iau în altă parte sau se mai şi intersectează. (...) În schimbul unui ministru marionetă, o păpuşă ridicolă, domnul Mişa (...), au venit doi miniştri, domnul Ştefan Viorel, cel care a fost dat afară din guvern, şi domnul Eugen Teodorovici, cel care a fost dat afară din consilier. Dar, deasupra lor, pentru că, de fapt, politica economică şi fiscal-bugetară n-o vor face nici domnul Ştefan Viorel, nici domnul Teodorovici, deasupra lor era, se vedea umbra domnului Darius Vâlcov. Acum înţeleg că e chiar în Guvern. Deci, iată, guvernul paralel de la domnul Dragnea se mai şi intersectează cu guvernul de acolo. (...) Ministru de Finanţe, din câte cunosc eu, va fi domnul Vâlcov", a susţinut Victor Ponta.

El a mai afirmat că nu a fost surprins de numirea lui Teodorovici ca ministru de Finanţe, deoarece acesta "este om politic şi vrea funcţii politice". Ponta a comentat că în Cabinetul Dăncilă sunt "mulţi oameni de calitate", dar şi alţii de la care nu are aşteptări.

"Pe mine nu m-a surprins (numirea lui Eugen Teodorovici - n.r.), pentru că eu l-am promovat şi am fost foarte mulţumit de Eugen Teodorovici ca tehnocrat, ca specialist. Acum face politică şi un om politic vrea funcţii politice. (...) Ce să vă spun, sunt mulţi oameni de calitate, cum îi cunosc eu, în noul guvern, care însă să văd dacă pot să facă ceva, dacă îi lasă domnul Dragnea. Alţii, îi cunosc şi nu am niciun fel de aşteptare, sunt nişte cârpe politice care vor face ceea ce se spune", a declarat Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /