Ponta, noi ATACURI PERVERSE la adresa DNA: Au blocat PROIECTE EUROPENE în 20 de județe

Ponta, noi ATACURI PERVERSE la adresa DNA: Au blocat PROIECTE EUROPENE în 20 de județe

 Victor Ponta s-a cerut iar la emisiunea "Lumini și Umbre", moderată de Dan Andronic, care se difuzează în fiecare sâmbără, la ora 22.00 la B1 TV. În interviu, al doilea în nici două luni de când a debutat emisiunea, Ponta a explicat că nu este de acord cu arestul preventiv. El a spus că absentează de la voturile privind solicitările de arestare a unor deputaţi pentru că nu vrea să voteze împotrivă. A acuzat, fără niciun fel de perdea, procurorii DNA că au blocat investiții pe fonduri europene în 20 de județe. Și a mai spus că în ritmul acesta nu se vor mai primi bani europeni. N-a spus că procurorii cercetează cum au fraudat ăia, în frunte cu propriul cumnat, banii. În schimb, i-a acuzat de prostie sau de răutate pe procurori spunând că nu sunt de specialitate! Apropo de fonduri europene. L-a auzit cineva pe Ponta sau pe vreun membru al Clanului cerându-și scuze public locuitorilor din Comarnic pentru jaful de lucrare făcut de cumnatul Herțanu?

Iată câteva din perlele scoase pe gură de acest iresponsabil

 *Am deschis o autostradă începută de Ceauşescu, Bucureşti-Constanţa, acum este autostradă. În egală măsură, Sibiu-Deva. Până să îmi închei mandatul de premier, la termen, va fi funcţională de la graniţă la defileul Oltului!!!!

 *Comarnic-Braşov este atât de important că nu îl poate face un singur guvern. Dacă şi în 2015 rămânem la o gândire populistă şi stupidă: aoleu, Ponta vrea să o facă prea scumpă. Eu cred că trebuie făcut Comarnic-Braşov pe PPP. Probabil nu vom face, vom face pe buget. Dacă mă duc să le spun să semneze, îmi vor spune: ne ia DNA-ul. O vom face din buget, nu vom avea bani europeni. Nu ni se dau. Sunt 4 miliarde pentru transporturi.
Marea bătălie este să nu facem Comarnic-Braşov, la Piteşti. Avem bani europeni pentru Sibiu-Piteşti şi Iaşi-Tg Mureş, problema va fi să facem licitaţiile.

 *În ultimele trei luni, autorităţile statului au ridicat documetele de la lucrările de apă, în 20 din 40 de judeţe. Vorbesc de anchete penale. Când există o suspiciune, acel proiect se blochează. Eu nu pot decât să rog autorităţile statului să îşi specializeze oamenii, procurori care să fie specializaţi în fondurile europene sunt destul de puţine.

 *La nivel personal, în condiţiile în care s-au spus atâtea minciuni...Acel om nu are un nume, pe el îl cheamă cumnatul lui Ponta. Nu ar trebui să stea în închisoare pentru asta, ci pentru faptele lui. Justiţia îşi face treaba cu şi fără mine.
Cred că societatea este marcată de ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani. Ne unim în jurul unor proiecte importante, nu ne atacăm familiile, nu facem plângeri penale...familiilor.

  *Se pune problema pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Nu ştiam că pentru spionarea iubitei se arestează oamenii. Ca să nu spioneze altă iubită?

  *Cum votează fiecare, fiecare îşi asumă. Nu cred că va fi nimeni (N.Red: sancţionat pentru că a votat împotriva ridicării imunităţii).

 *Suntem acuzaţi că nu vrem să-i luăm blocul lui Voiculescu. Am fost de acord să dăm ordonanţă. Oricum o dai...oamenii ăia sunt reproşatori de profesie. În final însă, facem acea agenţie specială, dar să înţelegem că sunt şi multe poveşti.

 *Nu cred povestea cu Ion Iliescu la 80 de ani face jocul ruşilor. Este un context internaţional. De când sunt eu în funcţie, nu am primit document sau infoirmaţie că s-a întâmplat aşa ceva. Este un dosar la Parchetul general.

   *La ICR nu am numit noi. Am fost şi eu surprins de rapiditate. E treaba Senatului... NR. Asta este cea mai gogonată minciună spusă de mitoman în ultimii 3 ani. Nu s-a mișcat nimic pe fața lui când a slobozit-o!

  *Starea de arest prevenitv trebuie aplicată când este vorba de infracţiuni cu violenţă. Nimeni nu imi cerea, ca procuror, să arestez preventiv pentru fapte la care lăsarea în libertate nu însemna pericol pentru societate. Regula a devenit arestul preventiv, este o greşeală. Nu este atac la nimeni, nu mi-am schimbat părerea faţă de momentul în care eram procuror.

  *De la 1 ianuarie, se va modifica un pic legislaţia privind drepturile de autor, ştiu că mulţi din presă merg pe asta, corect. I-am cerut domnului Teodorovici acele mijloace de presă care prezintă ştiri. Televiziunile nu le împart cine ţine cu Băsescu, cine cu noi: cine are proporţie importantă de ştiri...căutăm un sistem, pe care îl practică şi alte state europene.

  *Sunt absolut convins că atâta timp cât nu există imunitate de trimitere în judecată nu o să înţeleg de ce trebuie trebuie să arestezi preventiv.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...