Ponta: PSD îl susţine pe Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, îl vom vota marţi

Ponta: PSD îl susţine pe Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, îl vom vota marţi

Întrebat dacă îl susţine pe Victor Ciorbea pentru postul de Avocat al Poporului, Ponta a răspuns: "Da, îl vom vota mâine". Ponta a reamintit faptul că a existat o discuţie veche despre un Avocat al Poporului care să reprezintă până la urmă şi să aibă sprijin din cât mai multe zone politice, nu doar dintr-una singură.

"Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seamă al Partidului Popularilor Europeni, este senator PNL şi este susţinut şi de noi, de social-democraţi - deci o persoană care să aibă un asemenea sprijin din toate zonele politice era greu de găsit. Mă bucur că a acceptat şi cred că îşi va exercita funcţia cu toată demnitatea şi cu respectarea Constituţiei", a mai spus Ponta.

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, marţi, pentru a discuta numirea lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului şi pentru desemnarea directorului TVR, au stabilit, luni, Birourile Permanente ale celor două foruri legislative.
"Mâine (marţi-n.r.) discutăm de domnul Ciorbea şi de Avocatul Poporului, asta este pe ordinea de zi şi va fi mâine la ora 13.30 şedinţa", a precizat Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Victor Ciorbea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că va candida pentru funcţia de Avocat al Poporului şi că a notificat Parlamentul şi conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că s-a retras din poziţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF.

PSD îl susţine pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?