Ponta s-o fi operat? Mesaj incredibil de matur și echilibrat pe Facebook. De nerecunoscut!

Ponta s-o fi operat? Mesaj incredibil de matur și echilibrat pe Facebook. De nerecunoscut!

Ponta s-o fi operat? Mesaj incredibil de matur și echilibrat pe Facebook! „Voi face fara intrerupere un apel la toti colegii mei parlamentari PSD sa nu comita un gest politic fara precedent si care nu le va fi niciodata iertat : sa voteze o motiune de cenzura contra propriului guvern fara niciun fel de justificare rationala si serioasa.; ca sa nu mai vorbesc de gestul de a cere sprijinul altor partide ca sa dea jos propriul guvern! Asa ceva este practic inimaginabil si va insemna inceputul sfarsitului pentru PSD ca partid, o inutila si nedreapta palma data membrilor si votantilor sai.”, scrie Ponta.

Postarea Jigodie Naționale:

„Nu ma asteptam sa fiu din nou la Palatul Victoria ; si nici nu imi doream acest lucru / dar viata ne pune in situatii in care trebuie sa faci ce trebuie nu ceea ce este mai comod ! Si eu am ales in perfecta cunostiinta de cauza.

Am acceptat propunerea PM Sorin Grindeanu de a fi Secretar General al Guvernului in aceasta perioada extrem de dificila si haotica / aceasta nu este o functie pe care mi-am dorit-o si in conditii de normalitate nu era aici locul meu / situatia de azi este complet anormala, daunatoare pentru viata tuturor cetatenilor ( nu doar PSD sau cei interesati de politica) trebuie ordine si experienta si mai ales trebuie sprijin pentru un om bine intentionat si ideile sale corecte!

Il cunosc pe Premierul Grindeanu din TSD de 15 ani / un om onest, calm, asezat, ca cei din Banat / a fost un bun deputat si a fost un bun ministru in 2015 .

Dar in ultimele zile am vazut un Sorin Grindeanu altfel decat la inceputul mandatului - puternic, hotarat, stapan pe el si pe ideile sale, cu o viziune care se potriveste viitorului Romaniei si al PSD ( daca PSD mai vrea sa aiba viitor)! Si sunt dispus sa il ajut cu toata experienta si competenta pe care am dobandit-o in functiile guvernamentale pe care le-am ocupat.

Ce am de gand sa fac in perioada imediat urmatoare : sa il ajut pe Premierul Grindeanu sa tina pe linia de plutire activitatea guvernamentala torpilata grav si iresponsabil de catre colegul Liviu Dragnea ! Este dificil cu siguranta dar stiu cel mai bine cum functioneaza administratia si pot sa o fac.

Perioada de activitate depinde de evolutiile politice . Sunt doar doua scenarii posibile si ne pregatim pentru amandoua! Daca motiunea de cenzura pe care inteleg ca Dl Dragnea a decis sa o depuna va fi adoptata de catre Parlament oricum Sorin Grindeanu si guvernul trebuie sa functioneze pana la investirea viitorului Guvern ( a fost cazul Guvernului Boc in 2009 si Ungureanu in 2012) . Daca motiunea de cenzura nu intruneste numarul necesar de voturi atunci Dl Grindeanu va porni la negocieri politice in vederea asigurarii unei majoritati functionale ( cazul Guvernului Tariceanu in 2007-2008)!

In aceasta perioada exista insa masuri guvernamentale care nu pot astepta. Si Premierul va lua deciziile necesare in interes public. Si sunt aici ca sa il sprijin in acest sens.

Ca si domnul Grindeanu am activat politic doar in PSD - si nu m-am gandit ca voi trai momentul in care Liviu Dragnea sa ii excluda din PSD in 2 zile pe cei doi Premieri ai partidului (dupa ce l-a exclus total din orice activitate si pe Adrian Nastase)

Voi face fara intrerupere un apel la toti colegii mei parlamentari PSD sa nu comita un gest politic fara precedent si care nu le va fi niciodata iertat : sa voteze o motiune de cenzura contra propriului guvern fara niciun fel de justificare rationala si serioasa.; ca sa nu mai vorbesc de gestul de a cere sprijinul altor partide ca sa dea jos propriul guvern! Asa ceva este practic inimaginabil si va insemna inceputul sfarsitului pentru PSD ca partid, o inutila si nedreapta palma data membrilor si votantilor sai.

Inca mai cred ca si in ceasul al 13 lea Sorin Grindeanu are dorinta de dialog si compromis cu conducerea Psd - dar dupa cum ati vazut a trecut un test major - nu a cedat nici la amenintari nici la tentative de mituire cu functii banoase! Si pt asta il felicit si il respect.

In aceasta seara ne apucam de treaba - in conditii extrem de dificile ! Dar noi nu mai avem acum drum inapoi!”



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”