Ponta se ducea ILEGAL? România a primit acordul oficial al autorităților din Turcia pentru demararea exportului de bovine vii

Ponta se ducea ILEGAL? România a primit acordul oficial al autorităților din Turcia pentru demararea exportului de bovine vii

România a primit acordul oficial al autorităților din Turcia pentru demararea exportului de bovine vii în această țară, a anunțat, vineri, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Păi Ponta se ducea ilegal?

"În urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul său turc, Faruk Çelik, precum și a diligențelor întreprinse de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pe lângă instituția similară din Turcia, autoritățile române au primit, în data de 9 iunie 2016, o scrisoare prin care partea turcă se arată deschisă să deblocheze importurile de bovine vii din România", se arată într-un comunicat al MADR remis AGERPRES.

Negocierile au fost purtate de miniștrii Agriculturii din România și Turcia în marja Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa, care a avut loc în Turcia (Antalya), în perioada 3-5 mai 2016.

În perioada imediat următoare, ANSVSA și autoritatea veterinară turcă vor perfecta condițiile de certificare sanitară veterinară pentru exportul de bovine vii.

Anul trecut, România a exportat în spațiul comunitar și țări terțe 53.817 tone de animale vii din specia bovină, încasând 126,5 milioane euro, din care în țările terțe au mers mai mult de jumătate, respectiv 28.404 tone, în valoare de 60,62 milioane euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?