Ponta și Tăriceanu, în vizită la sediul PSD

Ponta și Tăriceanu, în vizită la sediul PSD

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au fost miercuri la sediul PSD pentru a discuta cu Marcel Ciolacu. Oficial, liderul PSD le-a cerut opinia politică în contextul pandemiei. Neoficial, cei trei au discutat despre o fuziune între PSD-ProRomânia și ALDE, susțin surse politice pentru ziare.com ..

Întâlnirea vine în contextul în care PNL negociază intens cu PMP și cu ALDE o fuziune pe partea dreapta. Cele două mici partide, chiar dacă au ratat pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020, numără câteva mii de aleși locali (primari, consilieri locali, consilieri județeni) și sute de sedii în toată țara.

“E o bătaie foarte mare pe primarii acestor formațiuni, pe infrastructura lor politică și pe banii pe care îi primesc de la stat. PNL a fost aproape să bată palma cu PMP, dar Ciolacu încearcă să-l răzgândească pe Cristian Diaconescu. Ciolacu ar vrea să fuzioneze și cu ALDE, și cu ProRomânia tocmai pentru a lovi cu manta în PNL. Ponta e deja cu un picior înapoi în PSD. Tăriceanu nu prea mai e interesat de politică”, susțin surse din conducerea PSD.

Ziare.com a scris în urmă cu câteva zile că fuziunea prin absorbție dintre PMP și PNL s-a împotmolit, după ce președintele PMP Cristian Diaconescu a primit o ofertă similară și din partea PSD, partidul care l-a propulsat ca ministru la începutul anilor 2000.

Chiar dacă a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, PMP numără totuși 50 de primari și peste 2.000 de consilieri locali și județeni, deci partidul are încă o infrastructură puternică în teritoriu. Primarii aleși pe listele PMP nu pot demisiona din partid pentru că și-ar pierde mandatul. Dacă PMP ar fuziona cu PNL, ar deveni automat primari liberali și ar avea acces la resursele guvernării. Scenariul e identic și în cazul unei fuziuni PMP-PSD.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...