Ponta spune că Orban ar trebui să strângă voturi pentru noul Guvern la fel ca la moţiunea de cenzură

Ponta spune că Orban ar trebui să strângă voturi pentru noul Guvern la fel ca la moţiunea de cenzură

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, că premierul desemnat, Ludovic Orban, ar trebui să strângă semnături pentru noul Guvern de la partidele de dreapta, aşa cum a făcut la moţiunea de cenzură, după care, dacă mai are nevoie de alte voturi, să discute şi cu el.

"Liberalii ne-au spus că vor că creeze o majoritate parlamentară pe un Guvern monocolor PNL. (...) Dacă sunt în stare să facă liberalii un Guvern, eu nu cred că de mine depindeau. Cred că sunt cinci partide de dreapta, deocamdată de asta am şi amânat discuţia o săptămână, în primul rând ar trebui să se înţeleagă ei cinci. Eu am spus un lucru - de ce nu faceţi, domnul Orban, ce aţi făcut la moţiune? Daţi drumul la listă, să o semneze parlamentarii, exact cum aţi făcut la moţiune şi vedeţi câte semnături aveţi pentru noul Guvern. Şi dacă vă mai trebuie cele de la Pro România, atunci discutăm", a explicat Ponta, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu Orban.

El a adăugat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota "numai ce cred că este bine".

Victor Ponta a menţionat că nu i-a cerut premierului desemnat niciun minister şi nici nu i s-a oferit vreunul.

"Dacă voiam ministere le luam de la doamna Dăncilă, că doamna Dăncilă în august a vrut să îmi dea trei. (...) După aia, în septembrie, a vrut să îmi dea patru şi miercuri, înainte de moţiune, îmi dădea şase. Nu asta e discuţia, vrem un proiect", a susţinut liderul Pro România.

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă "nu mai este premier de când a rămas fără miniştri", chiar dacă se duce "pe la Palatul Victoria". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...