Popescu: Mehedinţi Gaz nu poate să crească preţul nejustificat la gaze naturale; am solicitat ANRE şi ANPC să pornească verificări

Popescu: Mehedinţi Gaz nu poate să crească preţul nejustificat la gaze naturale; am solicitat ANRE şi ANPC să pornească verificări

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a solicitat ANRE şi ANPC să verifice compania Mehedinţi Gaz despre care oficialul afirmă că a crescut nejustificat preţul la gaze naturale.

"Lucrurile nu pot rămâne aşa! Mehedinţi Gaz nu poate să crească preţul nejustificat la gaze naturale (1.000 lei MWh), drept urmare am solicitat astăzi ANRE şi ANPC să pornească verificări cu privire la acest aspect. Până se va rezolva acest lucru îi rog pe severineni să schimbe furnizorul de gaze şi să aleagă un furnizor cu preţ rezonabil de pe comparatorul de preţuri al ANRE", a scris joi ministrul pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu enumeră, în context, şi paşii care trebuie urmaţi pentru schimbarea furnizorului pentru Drobeta Turnu Severin şi subliniază, de asemenea, că toată procedura se poate derula online.

"Veţi obţine o listă cu toţi furnizorii de gaze naturale care pot furniza în Drobeta Turnu Severin şi selectaţi prin apăsare furnizorul dorit şi veţi fi redirecţionaţi pe site-ul companiei selectate pentru a afla ce trebuie să faceţi pentru a încheia un contract. Important! Totul se poate face online! Bunici şi părinţi cereţi ajutorul copiilor şi lucrurile vor merge foarte uşor", a mai arătat Popescu.

El a reamintit că, prin schema de compensare care este în vigoare, se poate beneficia de ajutor financiar pentru plata facturilor la energie, respectiv 21 bani/KwH şi 25% din preţul gazului natural.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat, joi, că a amendat patru furnizori de gaze cu suma de 2,69 milioane de lei pentru intenţia acestora de a majora tarifele în timpul derulării contractelor cu preţ fix.

Cele patru companii sunt Engie România, E.ON Energie România, Restart Energy One şi Premier Energy AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea