Popovici, atitudine de campion și la înfrângere: David, discurs superb în Japonia

Popovici, atitudine de campion și la înfrângere: David, discurs superb în Japonia

David Popovici a abordat Mondialele de la Fukuoka din postura de deținător al titlului, la 100 și 200 de metri liber. Atenție: în 2022, sportivul de la CS Dinamo a „confiscat“ aurul, în cele două probe, atât la Mondiale, cât și la Europene!

David Popovici, un înotător de talie mondială

Având în vedere standardele foarte înalte pe care le-a fixat, e lesne de înțeles de ce acum, la Fukuoka, locul 4 de la 200 de metri liber, urmat de locul 6 de la 100 de metri, au fost niște rezultate sub așteptări. Pe care italienii de la „Gazzetta dello Sport“ le-au catalogat drept „două dezamăgiri“.

Vestea bună e că David e atât de matur încât, la 18 ani, a fost capabil să ia lecția prețioasă după aceste Mondiale fără medalii. Iar acest lucru reiese din declarațiile pe care le-a oferit, după ce și-a încheiat prezența la întrecerile găzduite de Fukuoka. În dialog cu „Gazeta Sporturilor“ , înotătorul de la CS Dinamo a explicat cu ce va rămâne după această competiție.

Prefer să fiu un sportiv, mai degrabă, complet sau mai complex, învățând să pierd, gestionând o pierdere ca să pot să învăț din asta. Prefer să fiu așa decât să fiu un robot perfect, care câștigă întotdeauna. Cum vorbeam și cu antrenorul meu (n.r. – Adrian Rădulescu), e într-un mod bizar, eliberator cumva, să știu că nu sunt perfect, să pot să scap pentru o vreme de așteptările pe care mi le-am impus. Parcă e o gură de aer proaspăt să mai simt și cum e așa, să-mi demonstrez că, băi, nu vine totul la pachet și gata! Trebuie să muncesc pentru ce vreau să ating“, a spus David, în dialog cu Roxana Fleșeru.

Mai departe, Popovici s-a arătat recunoscător pentru nivelul extraordinar pe care l-a atins la o vârstă atât de fragedă: „Trebuie să fiu recunoscător pentru locul meu aici, să fiu conștient că am muncit pentru el și, în același timp, să fiu conștient că pot munci și mai mult, în continuare, pentru a mă impune, din nou, la cel mai înalt nivel. Simt o senzație de ușurare, de eliberare că s-a terminat (n.r. – Campionatul Mondial de la Fukuoka). Întotdeauna e așa după ultima cursă, indiferent de rezultat“.

Ce urmează după aceste Mondiale? A explicat Popovici: „Acum am două opțiuni: stau să-mi plâng de milă și să ascult consolările oamenilor care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu. A doua opțiune e să mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200 de metri, pe ultimul sfert din 100 de metri și las acel sentiment să mă conducă, să fie focul pentru pentru ce urmează să antrenez. Sunt mai motivat ca niciodată. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin. Dar trebuie să-mi iau și puțin timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acuma: cum îmi umplu timpul liber, pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi“.

PROBA DE 100 DE METRI LIBER, CLASAMENTUL FINAL

Clasament100 jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”