Popovici, descumpănit, dar motivat la maxim: Evaluarea sa după un Mondial fără medalii

Popovici, descumpănit, dar motivat la maxim: Evaluarea sa după un Mondial fără medalii

David Popovici a bifat un Campionat Mondial fără nicio clasare pe podium. Așadar, după un 2022 fantastic, în care a cucerit aurul la 100 și 200 de metri liber, atât la Europene, cât și la Mondiale, rezultatele de la Fukuoka au fost sub nivelul standardelor sale foarte înalte.

David Popovici, un sportiv de talie mondială, cu niște rezultate fabuloase

A fost un loc 4, la 200 de metri liber, iar apoi o clasare pe 6 din 8, la 100 de metri liber. De precizat că, în această a doua probă, David e și deținătorul recordului mondial, așa că rezultatul din finală a fost cu atât mai neașteptat.

După o cursă în care nu s-a apropiat de locul 1 – a fost pe 3 la întoarcere, după prima tură – David a vorbit cu reporterul Gazetei Sporturilor , aflat la Fukuoka. Și, în ciuda dezamăgirii trăite la aceste Mondiale, înotătorul de la CS Dinamo a avut un discurs realist, plin de maturitate, spunând că abia așteaptă să muncească și mai mult pentru a reveni pe podium.

Ce a declarat David Popovici?

*Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin dar, din păcate sau din fericire de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat.

*Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii.

*De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”