Popovici, mare favorit la un al doilea aur, diseară: De ce putem pune deja şampania la rece

Popovici, mare favorit la un al doilea aur, diseară: De ce putem pune deja şampania la rece

La nici 24 de ore după performanţa sa în proba de 200 de metri liber, David a revenit, ieri, în bazin, în seriile probei de 100 de metri liber. Şi a obţinut calificarea în semifinale, cu cel mai bun timp: 47.60!

Apoi, spre seară, încă o prestaţie stelară pentru înotătorul român: calificarea în finală cu un nou record mondial la juniori: 47.13. David a fost aproape cu o secundă mai rapid decât rivalii săi cei mai apropiaţi. Aşadar, având în vedere forma sa fabuloasă, Popovici e mare favorit în finala din această seară (ora 19.22, TVR 1).

Şi există încă un motiv pentru care putem pune deja şampania la rece. Marele Caeleb Dressel (SUA, 25 de ani) s-a retras înaintea semifinalelor de aseară din motive medicale. Americanul e considerat „regele“ probei de 100 de metri liber. Palmaresul său include două titluri olimpice (2016, 2020) şi două Mondiale (2017, 2019).

Anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, Dressel remarca în „The New York Times“ potenţialul uriaş al lui David Popovici: „Cu siguranţă, mi-a captat atenţia, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face şi cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri, stilul liber, la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieşi de acolo, dar copilul ăsta (n.r. – David Popovici) nu glumeşte, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reuşeşte la această vârstă“.

Urmează o vară plină de medalii

Dincolo de ce va face la Mondialele de la Budapesta, pentru David Popovici urmează o vară încărcată. Calendarul său competiţional, în acest moment, arată aşa:

*Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie)

*Campionatele Europene de la Roma (11-17 august)

*Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski