Popovici, răsplătit de americani cu o distincție formidabilă: Imaginea finalului de an FOTO

Popovici, răsplătit de americani cu o distincție formidabilă: Imaginea finalului de an FOTO

De obicei, în anchetele de final de an, există opinii diferite în privința „Sportivului Anului“. În 2022, în România cel puțin, David Popovici (18 ani) ne-a scutit de astfel de dezbateri. Pentru că rezultatele puștiului legitimat de la CS Dinamo au fost atât de reușite, încât l-au plasat printre cei mai buni sportivi ai lumii în acest an, nu doar ai țării!

David Popovici, un fenomen al sportului mondial. FOTO: Arhiva Adevărul

Iar acum, potrivit jurnalistului Dorin Chioțea (TVR), a venit răsplata performanțelor lui Popovici prin intermediul revistei americane „Swimming World“. Prestigioasa publicație, un fel de „France Football“ în materie de natație, l-a desemnat pe românul David Popovici drept „Înotătorul Anului“, alături de Ariarne Titmus (22 de ani, Australia). Dorin Chioțea a subliniat că această distincție primită de David Popovici valorează cât un „Balon de Aur“, la fotbal!

David Popovici, desemnat Înotătorul Anului, alături de australianca Ariarne Titmus. FOTO: Facebook

David Popovici, desemnat Înotătorul Anului, alături de australianca Ariarne Titmus. FOTO: Facebook

David: „Mi-am depășit așteptările în Australia“

Popovici s-a întors, azi noapte, în țară, după ce a participat cu delegația României la Mondialele de bazin scurt (25 de metri) din Australia. Aici, David s-a dus cu obiectivul declarat de a învăța, fiind conștient că probele desfășurate în bazin scurt reprezintă „altă mâncare de pește“, comparativ cu bazinul olimpic.

Chiar și așa, Popovici a reușit să câștige medalia de argint, în proba de 200 de metri liber, în timp ce în proba sa preferată, 100 de metri liber, a încheiat pe 4, dar a stabilit un record mondial la juniori.

Iată declarațiile oferite de David Popovici după revenirea în țară:

*Am ajuns după un drum foarte lung. Suntem foarte obosiţi cu toţii, abia aşteptăm să dormim, dacă reuşim să dormim. A fost un concurs pentru care ne-am pregătit foarte puţin, am avut foarte puţină pregătire în bazin de 25 de metri, care e foarte diferit pentru cunoscători. Pentru cei care nu ştiu, vă spun eu acum şi o să vă confirme toată lumea.

*A fost un concurs la care am plecat cu foarte puţine aşteptări, tocmai pentru că încercam să fiu conştient că sunt foarte bun în bazin lung, nu în bazin scurt. Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările. Nu mă aşteptam să mai bat încă un record mondial de juniori.

*E un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri. Mă gândesc să mai continui în bazin scurt. Deşi mi-am dovedit că sunt mult mai bun decât credeam, tot nu-mi place! Dar, dacă am reuşit să fac atât de multe cu actualul meu nivel de pregătire, sunt foarte curios ce o să se întâmple la anul, în Europenele de bazin scurt, care o să se ţină la noi la Otopeni... O să ne pregătim serios! Se va vedea diferenţa. E plăcut că am reuşit să mă surprind.

David Popovici, un an de vis în întrecerile internaționale

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Mondialele de juniori de la Lima

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Aur la 200 de metri liber

*Argint la ștafetă mixtă 4x100 metri liber

*Aur la 100 de metri liber

Mondialele de bazin scurt de la Melbourne

*Argint la 200 de metri liber

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”