Popularitatea familiei regale olandeze în scădere, după ignorarea repetată a recomandărilor privind COVID-19

Popularitatea familiei regale olandeze în scădere, după ignorarea repetată a recomandărilor privind COVID-19

Popularitatea familiei regale olandeze este în scădere după ce aceasta a ignorat în mod repetat recomandările guvernului privind limitarea pandemiei de coronavirus, a indicat un sondaj Ipsos publicat marţi, notează DPA.

Doar 47% din populaţia Olandei s-a declarat foarte mulţumită de regele Willem-Alexander - cu 30% mai puţin decât anul trecut, susţine sondajul.
 

Foto: (c) Patrick van Katwijk POOL / EPA Populaţia este nemulţumită şi de regina Maxima, cel mai popular membru al familiei regale potrivit sondajelor, a cărei apreciere în rândul publicului este şi ea în scădere, doar 61% din populaţie declarându-se foarte mulţumită de aceasta, cu 20% mai puţin decât în primăvară.

Motivul din spatele acestei scăderi de popularitate este legat de încălcarea repetată a recomandărilor guvernamentale de limitare a răspândirii COVID-19, potrivit unui sondaj al revistei Nieuwsuur.
 

Foto: (c) ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA În toamnă, familia regală a zburat în Grecia cu un avion al guvernului deşi acesta îndemnase cetăţenii să reducă din călătorii şi să rămână acasă, ducând la critici generalizate şi la întoarcerea grăbită acasă a cuplului regal.

Câteva zile mai târziu însă, în mass-media a apărut informaţia că două dintre prinţese rămăseseră la vila din Grecia, iar regele şi regina au trebuit să-şi ceară scuze într-un mesaj video.

În vară, o imagine din Grecia a membrilor familiei regale în care aceştia nu respectau măsurile de distanţare socială faţă de proprietarul unui restaurant a provocat de asemenea nemulţumiri. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Toth, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale