Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Populația Pakistanului a ajuns la aproape 208 milioane de locuitori, față de 130 milioane în 1998

Populația Pakistanului a ajuns în 2017 la aproape 208 milioane de locuitori, înregistrând o creștere anuală de 2,4% în ultimele două decenii, conform rezultatelor primului recensământ desfășurat după 19 ani, anunțate vineri de Biroul de Statistică (PBS), transmit Reuters și DPA.

În 1998, la precedentul recensământ, numărul locuitorilor era de 130 de milioane, rezultând astfel o creștere anuală de 2,4%, în pofida eforturilor guvernului de a ține sub control creșterea rapidă a populației.

''Rezultatele provizorii arată că populația totală a Pakistanului este de 207,774 milioane'', a comunicat Biroul de Statistică.

Din numărul total, recensământul a consemnat 106 milioane de bărbați, 101 milioane de femei și 10.418 de transsexuali, numărați pentru prima dată oficial.

Aproape 118.000 de funcționari guvernamentali, însoțiți de zeci de mii de militari și polițiști, au fost implicați în culegerea datelor. Recensământul, care a început în martie și a durat 70 de zile, a fost ordonat de Curtea Supremă. În Pakistan, unde anul viitor vor avea loc alegeri, mandatele parlamentare sunt atribuite în funcție de densitatea populației.

Potrivit celor mai noi date, gradul de urbanizare a crescut cu aproape 4 procente, ajungând la 36,38%.

Provincia sudică Sindh este cea mai urbanizată, 52% din populație locuind în orașe.

În schimb, Punjab, provincia cea mai prosperă, considerată centrul politic și grânarul țării, își păstrează statutul de cea mai populată provincie, cu 110 milioane de locuitori, mai mult de jumătate din numărul total de pakistanezi.

Cifra totală, mult mai ridicată decât estimarea anterioară de circa 200 de milioane, cuprinde populația din cele patru provincii ale țării și din regiunile tribale de la frontiera cu Afganistan.

Alte 15 milioane de persoane trăiesc în regiunile disputate Kashmir și Gilgit-Baltistan, în nord, la granița cu China, a declarat un oficial al PBS pentru DPA. Locuitorii acestor regiuni nu sunt incluși în populația Pakistanului, deși au dreptul să dețină pașapoarte pakistaneze.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

5 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala