PORCĂIALĂ în cocina PSD! Dragnea amenință PSD cu desființarea! Ce conține cererea de la Tribunalul București

PORCĂIALĂ în cocina PSD! Dragnea amenință PSD cu desființarea! Ce conține cererea de la Tribunalul București

PORCĂIALĂ în cocina PSD! Dragnea amenință PSD cu desființarea! Ce conține cererea de la Tribunalul București. Liviu Dragnea susţine, în cererea de intervenţie adresată Tribunalului Bucureşti, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni, dezvăluie  mainnews.ro. .

Dragnea: Dacă PSD nu a cerut dizolvarea organizaţiei Teleorman echivalează cu însuşirea actului ilegal

„În ipoteza în care ar rămâne această calificare juridică de fapte de corupție dată în dosarul 2401/1/2018 la data de 27.05.2019, activitatea celor două salariate Botorogeanu Adriana și respectiv Stoica Anisa, care în prealabil încheiaseră cu persoana juridică de drept public DGASPC Teleorman contract individual de muncă în conformitate cu codul muncii, cu exprimarea în prealabil a consimțământului, creează ipotezele în care inclusiv organizația de partid PSD Teleorman care reprezintă partidul politic însuși la nivel local a cauzat o pierdere altei părți, în sensul definiției de fraudă pe care a avut-o în vedere instanța națională când a pronunțat decizia nr 142/27.05.2019”, se arata in documentul înaintat de Liviu Dragnea instanţei.

Fostul lider PSD spune că instanța a decis că activitatea celor două a cauzat pierderi DGASPC, iar acest fapt duce la concluzia că „fie organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată și dizolvarea constituie modificare de statut și trebuie comunicată Tribunalului București (..), fie , în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, și în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanți din cadrul organizației de partd PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivaleaza cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”.

Legile pe care le invocă fostul lider PSD

Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție în cazul modificării de statut a PSD, admisă în principiu de instanță. Cererea are ca obiect modificările din 29 iulie prin care statutul partidului s-a modificat, fiind alese organele de conducere ale PSD. Concret, fostul lider PSD solicită respingerea de validare a modificărilor.

Liviu Dragnea invocă art. 46  alin 1 lit b si c din legea 14/2003, art 219 alin 1 şi art 221 Cod Civil.

Articolul 46, alin 1, lit b şi c prevăd:

(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:

b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;

c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;

Art. 219 din Codul Civil se referă la răspunderea pentru fapte juridice

(1) Faptele licite sau ilicite săvârşite de organele persoanei juridice obligă însăşi persoana juridică, însă numai dacă ele au legătură cu atribuţiile sau cu scopul funcţiilor încredinţate.

Art. 221 din Codul Civil se referă la răspunderea persoanelor juridice de drept public

Dacă prin lege nu se dispune altfel, persoanele juridice de drept public sunt obligate pentru faptele licite sau ilicite ale organele lor, în aceleaşi condiţii ca persoanele juridice de drept privat.

Fostul lider PSD spune că punctul de plecare al solicitării de intervenție îl constituie o cererere de informații adresată pe 25 iulie. Acesta a cerut să afle dacă in intervalul 27 mai – 25 iulie PSD a dispus sau nu dizolvarea organizației PSD Teleorman, daca a comunicat sau nu, in termenul legal  aceste modificări la statut Tribunalului București și dacă, în acelasi interval ,Tribunalul București a înregistrat sau nu cerere/sesizare din partea Ministerului Public prin care să fi investit instanța cu cerere de dizolvare a Organizației PSD Teleorman sau chiar cu cerere de dizolvare a partidului politic PSD însuși, cerere de dizolvare care să fi fost formulată în conformitate cu prevederile art 46 alin 1 lit b si c din legea partidelor politice, care să fi avut ca punct de plecare sentinţa instanţei.

Instanţa urmează să se pronunţe vineri privind solicitarea lui Liviu Dragnea. Cererea de intervenţie a fost depusă în cadrul procesului de recunoaştere a modificărilor de statut ale PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...