Porsche l-a ales director general pe Hans Dieter Poetsch în locul lui Martin Winterkorn

Porsche l-a ales director general pe Hans Dieter Poetsch în locul lui Martin Winterkorn

Martin Winterkorn, fostul șef al Volkswagen, care a demisionat luna trecută din cauza scandalului emisiilor, va renunța la funcția de director general al Porsche Automobil Holding SE, compania holding care controlează o participație majoritară în VW, a anunțat Porsche, transmite Reuters.

Hans Dieter Poetsch, directorul financiar al Porsche SE și desemnat noul președinte al VW, va prelua de la 1 noiembrie funcția de președinte al Board-ului executiv al Porsche, în locul lui Winterkorn.

Săptămâna trecută, presa germană anunța că Martin Winterkorn va renunța și la celelalte funcții pe care le mai deținea în cadrul grupului german. Martin Winterkorn își păstrase patru poziții importante în grupul german. El era director general al Porsche SE, președinte al brandului de lux Audi, al diviziei de camioane Scania și al holdingului nou creat Truck & Bus.

Demisia din cele patru funcții este așteptată în următoarele zile, după finalizarea unor formalități, a anunțat presa germană.

Liderii sindicatelor au făcut presiuni pentru demisia lui Winterkorn din restul funcțiilor pe care le mai deținea la VW, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Recent, reprezentanții Volkswagen au refuzat să se pronunțe asupra pozițiilor ocupate de Winterkorn în cadrul grupului, apreciind că este de competența board-urilor de supervizare de la Porsche, Audi, Scania și Truck & Bus să adopte o decizie privind viitorul lui Winterkorn în aceste entități.

După aproape nouă ani petrecuți în funcția de director general, Winterkorn are o pensie de 28,6 milioane de euro și ar mai putea primi câteva milioane pentru rezilierea contractului, în funcție de cum va evalua board-ul de supervizare plecarea sa.

Anul trecut, pachetul salarial al lui Winterkorn s-a ridicat la 16 milioane de euro.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?