Portugalia-Elveția. Scor fluviu în ultimul meci al optimilor

Portugalia-Elveția. Scor fluviu în ultimul meci al optimilor

Au devenit cunoscute toate echipele care s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Acestea sunt echipele Argentinei, Țărilor de Jos, Braziliei, Croației, Franței, Angliei, Portugaliei și Marocului.

Fundașul Portugaliei Rafael Guerreiro. Foto: EPA-EFE

Naționala Portugaliei a învins echipa Elveției cu scorul de 6:1 în ultimul meci al optimilor turneului final al Cupei Mondiale din Qatar. Întâlnirea a avut loc pe Stadionul Naţional din Lusail.

Golurile marcate de naționala Portugaliei au fost date Goncalo Ramos (minutele 17, 51, 67), Pepe (33), Rafael Guerreiro (55), Rafael Leau (90+2). Elvețianul Manuel Akanji (58) a marcat pentru echipa țării cantoanelor.

Pepe a devenit cel mai bătrân jucător din istorie care a marcat în playoff-ul Cupei Mondiale, portughezul are 39 de ani și 9 luni.

Cel mai în vârstă marcator din istoria turneului este camerunezul Roger Milla, care a marcat în faza grupelor de la Cupa Mondială din 1994 împotriva echipei Rusiei (1:6) la vârsta de 42 de ani și 39 de zile.

Pentru prima dată în 14 ani, căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a început pe banca de rezervă un meci de turneu major. Ultima oară când Ronaldo nu a fost inclus în formația de start s-a întâmplat la Campionatele Europene din 2008. Atunci portughezii s-au întâlnit și cu elvețienii în faza grupelor și au fost învinși cu scorul de 0:2, Ronaldo fiind rezervă pe tot parcursul întâlnirii în rezervă. La turneul din Qatar, Ronaldo a marcat un gol din penalty în meciul din primul tur al fazei grupelor împotriva Ghanei (3: 2).

Portugalia a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale pentru prima dată din 2006, când a terminat pe locul patru la acel turneu.

În sferturile de finală ale campionatului mondial din Qatar, portughezii se vor întâlni cu echipa Marocului. Tot în această etapă a turneului vor avea loc meciurile Argentina - Olanda, Brazilia - Croația și Franța - Anglia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”