Portugalia: Polemică la Lisabona în jurul filmărilor unui serial pentru Netflix

Portugalia: Polemică la Lisabona în jurul filmărilor unui serial pentru Netflix

Filmările la un serial pentru Netflix în centrul Lisabonei au declanşat o polemică între locuitorii popularului district Santa Maria la Mayor, care cuprinde cartiere istorice precum Chiado şi Mouraria, şi Primăria capitalei portugheze, relatează EFE.

Consiliul districtului s-a grăbit să critice într-un comunicat filmările, prevăzute să înceapă în iulie, considerând că presupun "ocuparea abuzivă a spaţiului public.

Potrivit planului, prezentat de compania de producţie Ready to Shoot în colaborare cu Netflix, filmările vor avea loc în iulie între orele 18:00 şi 8:00 a doua zi, timp de opt nopţi consecutive pe străzile din Baixa, Chiado şi Mouraria.

Producţia va utiliza efecte speciale, arme de foc, coliziuni între vehicule şi urmăriri cu maşini şi motociclete, ceea ce va provoca un mare disconfort rezidenţilor, mai ales familiilor cu copii şi vârstnicilor.

Cei din Consiliu au declarat că sunt dispuşi să găsească "o soluţie rezonabilă" pentru a nu se împotrivi unei producţii care ar aduce beneficii oraşului.

Primarul capitalei, conservatorul Carlos Moedas, a ales să-şi împărtăşească pe Twitter părerile, subliniind că este vorba "de două mari organisme internaţionale interesate să ofere oraşului Lisabona o oportunitate pe care nu o poate refuza".

"Vom da unor oameni oportunitatea de a-şi relansa vieţile, impulsionând cultura, economia şi inovaţia", a insistat el.

Potrivit datelor furnizate de Lisboa Film Comission, entitate înfiinţată în 2013 de Primărie, districtul Santa María la Mayor a primit 11% din cereri - dintr-un total de 423 - ale caselor de producţie locale şi internaţionale pentru a filma în zonă.

Lisabona a fost deja scenariul unor seriale internaţionale, precum "Gloria" şi "Casa de Papel" (Netflix), sau "Auga Seca" (HBO).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…