Posesorii bonurilor câștigătoare la prima Loterie organizată de MFP și-au încasat premiile de câte 56 lei

Posesorii bonurilor câștigătoare la prima Loterie organizată de MFP și-au încasat premiile de câte 56 lei

Reprezentanții administrațiilor publice au validat 17.902 de bonuri fiscale, astfel încât, după împărțirea fondului de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei, informează, miercuri, Ministerul Finanțelor Publice.

Ministerul Finanțelor Publice a plătit, în data de 13 iulie, câștigurile aferente extragerii ocazionale organizate în data de 13 aprilie 2015, extragere la care au participat bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic 2 februarie — 28 martie 2015.

Fondul de premiere alocat extragerii a fost de un milion de lei, iar numărul total cereri de revendicare înregistrate în vederea încasării premiilor a fost de 18.215. În urma verificărilor preliminare realizate de către administrațiile fiscale, s-a constatat că un număr de 313 cereri nu îndeplinesc condițiile de validare a bonurilor fiscale, prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Din cele 17.902 bonuri fiscale validate de către administrațiile fiscale în procedura preliminară, au fost plătite 17.837 de câștiguri, 65 de bonuri fiscale fiind invalidate ca urmare a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală, plata câștigurilor aferente fiind suspendată până la soluționarea plângerii penale.

În perioada 25 iunie — 3 iulie 2015, Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat acțiuni de verificare a autenticității și realității bonurilor fiscale înregistrate în 'Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale'.

Inspectorii fiscali au verificat o serie de situații care au creat suspiciuni cu privire la realitatea și autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor. Astfel, ei au suspicionat sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părți din acestea (care conțineau datele bonurilor fiscale declarate câștigătoare) și revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri; depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcționa și era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului; depunerea unor bonuri care nu au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Lista câștigătorilor la extragerea ocazională a Loteriei bonurilor fiscale este disponibilă pe site-ul MFP, la rubrica Loteria bonurilor fiscale.

În data de 19 iulie, va fi organizată o nouă extragere pentru acordarea de premii în cadrul Loteriei bonurilor fiscale. La extragere vor participa bonurile fiscale emise în luna iunie 2015. Fondul de premiere pentru această extragere va fi de un milion de lei.

Până în prezent au fost organizate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale două extrageri ocazionale, prima în data de 13 aprilie 2015, iar cea de a doua în data de 28 iunie 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 De citit...

5 Soldații ruși din Ucraina, forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați