Poşta Română va primi înapoi o parte din acciza de 7 eurocenţi, alături de transportatorii rutieri

Poşta Română va primi înapoi o parte din acciza de 7 eurocenţi, alături de transportatorii rutieri

Ordonanţa precizează că Guvernul va acorda o reducere de 40 de euro pe mia de litri de motorină pentru transportatorii de marfă care au autovehicule mai mari de 7,5 tone şi pentru transportatorii de persoane, cu excepţia transportului public local – adică regiile din marile oraşe.

„De asemenea, reducerea se aplică şi pentru transporturi poştale efectuate în cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului poştal şi cu o greutate brută autorizată de cel puţin 3,5 tone. Această măsură vizează activitatea Poştei Române, care nu beneficiază şi nu poate avea o licenţiere aşa cum operatorii privaţi au.

Condiţiile, procedura şi termenele de restituire se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului. Ordonanţa are în vedere faptul că sectorul transporturilor de bunuri poate influenţa pe orizontală evoluţia preţurilor în întreaga economie naţională“, se arată în textul proiectului.

Privatizarea Poştei Române a eşuat anul trecut, când niciun investitor nu a depus ofertă.

Executivul estimează că impactul returnării unei părţi din acciză către transportatorii rutieri ar fi de 353 de milioane de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă