Poşta Ucrainei a fost atacată cibernetic după ce timbrul poştal ”Navă rusă, du-te naibii!” a fost pus la vânzare pe internet

Poşta Ucrainei a fost atacată cibernetic după ce timbrul poştal ”Navă rusă, du-te naibii!” a fost pus la vânzare pe internet

Serviciul poştal naţional al Ucrainei, Ukrposhta, a anunţat că a fost ţinta unui atac cibernetic vineri, după ce timbrul poştal care ilustrează un soldat ucrainean cu degetul mijlociu ridicat către crucişătorul Moskva, nava-amiral rusească scufundată săptămâna trecută în Marea Neagră, a fost pus la vânzare pe internet, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Oamenii au format cozi pentru a cumpăra timbrul poştal când a fost pus la vânzare la sediul poştal din Kiev săptămâna trecută, după ce nava-amiral a Flotei Mării Negre, Moskva, s-a scufundat. Kievul a recunoscut că a atacat crucişătorul Moskva cu rachete, iar Rusia a precizat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată către bază, după un incendiu provocat de o explozie a muniţiei.

Ihor Smilianskyi, directorul general al Poştei Ucrainene, Ukrposhta, şi-a cerut scuze clienţilor pentru atacul de tip DDoS (atacuri care constau într-o ”negare a serviciului”), dar nu a spus cine ar putea fi responsabil.

”Facem tot ce e posibil, într-adevăr, împreună cu furnizorii de internet, pentru a restabili atât magazinul online, cât şi alte sisteme Ukrposhta, care, de asemenea, nu funcţionează temporar din cauza unui atac DDos asupra sistemelor noastre”, a scris el pe Facebook.

Oficialii ucraineni au avertizat că există pericolul organizării atacurilor cibernetice de către hackerii ruşi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Moscova a deminţit în mod constant acuzaţiile că a lansat atacuri cibernetice la adresa Ucrainei.

Ucraina a precizat la începutul lunii aprilie că a dejucat tentativa hackerilor ruşi de a deteriora reţeaua electrică printr-un atac cibernetic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...