Postul România TV, amendat pentru declarațiile lui Gigi Becali despre vaccinare: „O colecție de perle sinistre, promotor al teoriei conspirației”

Postul România TV, amendat pentru declarațiile lui Gigi Becali despre vaccinare: „O colecție de perle sinistre, promotor al teoriei conspirației”

CNA a sancționat postul România TV cu suma de 10.000 de lei ca urmare a unor declarații ale lui Gigi Becali pe tema pandemiei de coronavirus în seara de Crăciun.

Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a autosesizat după ce Gigi Becali a spus, într-un interviu luat pe 25 decembrie, că vaccinul anti-COVID- 19 „este făcut pentru modificarea ADN-ului“.

Postul TV va scoate bani din buzunar și pentru unele afirmații ale lui Dan Puric sau Gelu Vișan. Primul a spus că România a devenit o „colonie în experimentul de laborator vaccinal”, în timp ce al doilea a lansat teorii cu privire la o „resetare sexuală pregătită în Europa”.

Mircea Toma, membru CNA, a explicat de ce a fost amendată România TV pentru declarațiile lui Becali: „În interviul cu Becali avem o colecţie de perle sinistre, dacă nu ar fi cota de umor negru pe care prezenţa domnului Becali, în calitate de savant atotştiutor, o emană.

Îmi pare rău, dar şi calitatea interlocutorului din partea postului este contaminată de aceeaşi imagine de ridicol absolut. Dar dacă ar fi doar o emisiune de umor negru, ar fi perfect, dar din păcate ştim că aceleaşi idei sunt împărtăşite de din ce în ce mai mulţi oameni în România.

De aceea nu cred că poate să treacă pe sub radarul nostru o intervenţie de acest calibru, în care COVID-ul nu a fost decât o sperietură pentru oameni, [o intervenție care] este promotorul unei teorii a conspiraţiei, care neagă existenţa bolii, iar vaccinurile sunt sursa morţilor subite”, a spus reprezentantul CNA, conform Pagina de Media.

Gigi Becali, afirmații halucinante: „Vaccinul e făcut ca să modifice ADN-ul”

Patronul de la FCSB, un aprig susținător al teoriei conspirației legate de pandemia de coronavirus, a spus la postul TV: „Păi, ce este COVID-ul? O să încerce ei altceva. Dar numai dacă ai încredere în Dumnezeu şi nu te duci în indolatria lor, ca asta vor să facă, să sperie lumea cu sănătatea şi cu ştiinţa.

Vaccin? Păi dar ce spuneam atunci? Ai văzut că au început să cadă, o să cadă pe stradă, cad aşa oameni nevinovaţi, cad imediat pe loc. Ce am spus şi spun acum iar. Ai făcut vaccin, ai fost păcălit. Tu nu ai ştiut. Păi vaccinul ăla dispare, pentru că vaccinul acela este făcut ca să modifice ADN-ul”, a spus Becali în interviul respectiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina