Potențialul vicepreședinte Mike Pence își publică declarația de avere, Donald Trump încă nu

Potențialul vicepreședinte Mike Pence își publică declarația de avere, Donald Trump încă nu

Mike Pence, viitorul vicepreședinte al SUA dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de candidatul republican Donald Trump, și-a publicat vineri declarația de venit; Trump însuși tot nu s-a conformat acestei tradiții de decenii în politica americană, transmite AFP.

Pence, în prezent guvernator al statului Indiana, și-a făcut publice veniturile pe ultimii 10 ani, care nu au depășit 188.000 de dolari pe an. Anul trecut, politicianul în vârstă de 57 de ani și soția sa au câștigat împreună 113.025 de dolari. Echipa de campanie republicană a subliniat că soții Pence donează 10% din venituri unor opere de caritate.

Aceeași echipă a anunțat într-un comunicat că declarațiile de venit ale lui Pence "sunt făcute publice cu sprijinul deplin al d-lui Trump, care intenționează să își publice propriile declarații la finalul unui audit de rutină care îl vizează". Un astfel de audit poate dura mai mulți ani, observă AFP.

Donald Trump susține că are o avere de peste 10 miliarde de dolari și că depunerea unui document de transparență financiară la Comisia Electorală Federală este suficientă. Acesta nu reprezintă însă decât o estimare a activelor, pasivelor și veniturilor sale, iar în lipsa unei declarații de venit oficiale, cifrele vehiculate de candidatul republican nu pot fi verificate. Revista Forbes i-a evaluat averea la 4,5 miliarde de dolari.

Echipa democrată — candidata la președinție Hillary Clinton și Tim Kaine, care va fi vicepreședinte dacă ea câștigă alegerile — și-a publicat deja declarațiile de venit. Clinton a afirmat săptămâna aceasta că Trump "are evident ceva de ascuns", iar o purtătoare de cuvânt a campaniei democrate a salutat faptul că măcar un membru al echipei republicane a dat dovadă de transparență, dar a subliniat că "Donald Trump este cel aflat în cursă pentru a deveni viitorul nostru președinte".

Un purtător de cuvânt al lui Pence a subliniat că declarațiile potențialului vicepreședinte arată clar că acesta și-a plătit impozitele și că, spre deosebire de fostul secretar de stat Hillary Clinton și de soțul acesteia, fostul președinte Bill Clinton, Pence nu s-a îmbogățit în anii de-a lungul cărora a deținut funcții publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina