Alex Murdaugh, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că și-a ucis soția Maggie cu o pușcă și pe fiul său Paul cu pistol, pe 7 iunie 2021, relatează AFP. Dar pe lângă acestea, la iveală au ieșit peste 70 de acuzații de înșelăciune, deturnare de fonduri.

Alex MurdaughFoto: Captura video

În acea zi, el a sunat la serviciile de urgență, că își găsise soția, în vârstă de 52 de ani, și fiul, student de 22 de ani, morți, în timp ce trupurile acestora erau ciuruite de gloanțe în fața pavilionului familiei.

Membru al unei familii de oameni foarte bogați și influenți, el a negat orice responsabilitate pentru crimă și a și fost exclus din anchetă.

În septembrie 2021, totuși, lumina reflectoarelor a căzut asupra lui când a încercat să-și însceneze propria moarte ca parte a unei escrocherii privind asigurarea.

Derutat de poliție, el a recunoscut că i-a cerut unui fost client să-l împuște pentru ca ultimul său fiu încă în viață să primească 10 milioane de dolari ca asigurare de viață. Acesta l-a împușcat în cap pe 4 septembrie, dar Alex Murdaugh a supraviețuit.

La acea vreme, avocatul său spunea că acesta suferea de 20 de ani de o dependență de opiacee și că a cedat după moartea soției și fiului.

Anchetatorii începuseră totuși să îl cerceteze mai atent pe renumitul avocat.

În ultimele luni, i-au fost aduse peste 70 de acuzații de înșelăciune, iar acesta a fost luat în arest.

Concret, el este suspectat că ar fi deturnat banii clienților firmei sale de avocatură, sumă estimată la peste 8,5 milioane de dolari.

El a mai fost acuzat de spălare de bani în contextul traficului de opiacee.

Autoritățile au deschis o anchetă și cu privire la moartea menajerei în 2018. La acea vreme, Alex Murdaugh a explicat că aceasta a căzut pe scări după ce s-a împiedicat de un câine, iar moartea a fost catalogată drept „naturală”.

Dar, până astăzi, nu fusese îngrijorat în ceea ce privește uciderea fiului său și a soției sale. Potrivit presei americane, el a fost în cele din urmă dat de gol de pete de sânge suspecte pe haine și de apeluri telefonice care nu sunt compatibile cu alibiul său.