Poveste ireală declanșată de găsirea unei sticle de plastic plină cu bijuterii din aur, la groapa de gunoi

Poveste ireală declanșată de găsirea unei sticle de plastic plină cu bijuterii din aur, la groapa de gunoi

Găsirea unei sticle pline cu bijuterii din aur, la o groapă de deşeuri, i-a adus numai necazuri unui bărbat din municipiului Aiud. A fost agresat de o cunoştinţă, care l-a ameninţat cu moartea şi i-a cerut să îi predea toate bijuteriile găsite, scrie  Adevărul.ro .

Un bărbat din Aiud a găsit la o rampă de deşeuri, unde căuta fier vechi, o sticlă din plastic în care se aflau mai multe obiecte din aur. Vestea s-a răspândit repede, astfel încât o cunoştinţă a acestuia a decis să îl jefuiască. 
Norocosul a fost tălhărit şi apoi, ca urmare a anchetei penale, obligat să predea comoara găsită la gunoi. Agresorul a fost condamnat, în final, la închisoare cu suspendare. Culmea, proprietarul bijuteriilor nu a fost găsit.
Povestea incredibilă a început în decembrie 2016, când o familie a cumpărat o locuinţă situată în municipiul Aiud. Începând cu luna februarie 2017 cumpărătorii au efectuat la imobil lucrări de demolare şi reparaţii, molozul rezultat fiind transportat şi depozitat pe un teren viran unde se află o clădire dezafectată şi unde şi alte persoane au depozitat astfel de resturi.
În jurul datei de 20 martie 2017, un bărbat a mers în acea zonă să caute fier vechi ocazie cu care, săpând printre bucăţile provenite din demolarea de clădiri, a găsit o sticlă din plastic de 0,5 litri în care se aflau mai multe bijuterii din material galben, care s-a dovedit a fi aur. În sticlă erau, potrivit unor estimări ulterioare, peste 50 de bijuterii, inele, ghiuluri, lanţişoare şi pandative.
A doua zi şi în zilele următoare, acesta a dat o parte din obiecte drept cadou mai multor persoane, rude cu el. Astfel, o femeie a primit un inel şi o verighetă, o altă - o verighetă, iar o a treia persoană s-a ales cu o verighetă şi un pandantiv. Concubina bărbatului care a găsit sticla cu aur a reţinut şi purtat două inele şi a predat la un centru de amanet două lanţuri din aur pentru care a primit suma de 783 lei.
În derularea poveştii fericite a bărbatului care a găsit aşa-zisa comoară a intervenit brutal o cunoştinţă a sa, care a aflat de bunurile preţioase pe care le avea. Astfel, în luna martie 2017, în jurul datei de 25  martie 2017, B. Romeo a plecat cu autoturismul în căutarea persoanei care a găsit aurul. 
”Pentru a afla locul unde se află, a folosit pretextul nereal că o caută pentru a merge să-l ajute la lucru, deşi niciodată nu s-au purtat astfel de discuţii şi cu atât mai mult persoana vătămată nu a prestat niciun fel de activităţi pentru inculpat. Iniţial, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate de unde concubina a spus că aceasta este la magazinul situat la aproximativ 250 metri de locuinţa sa. A întors întors autoturismul şi s-a deplasat la magazin unde a purtat discuţii cu persoana vătămată solicitându-i acesteia să-i remită aurul găsit. Având în vedere refuzul acesteia a ameninţat-o cu moartea şi acte de violenţă, a urcat-o forţat în autoturismul său şi s-au îndreptat spre domiciliul acesteia”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, consttuit după ce victima a depus plângere.
Pe drumul spre domiciliu, B. Romeo i-a adresat din nou victimei ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea spunându-i ”că-l taie felii şi bucăţele”. Speriat, bărbatul i-a remis inculpatului tot aurul găsit şi pe care-l avea la domiciliu, aproximativ 46-47 bucăţi inele, ce fuseseră înşirate anterior pe o aţă de concubina sa. Cu ocazia percheziţiei efectuate la imobilele inculpatului, nu au fost identificate bunurile sustrase de acesta de la persoana vătămată, doar cinci inele bărbăteşti tip ghiul fiind predate anchetatorilor. În instanţă, bărbatul a spus că a primit doar un număr de cinci inele, dar probele administrate au arătat că numărul acestora era mult mai mare.
”Instanţa reţine că, într-adevăr, cantitatea de aur găsită de persoana vătămată, respectiv cantitatea care a ajuns în posesia inculpatului nu au fost determinate în mod cert. Cu toate acestea, pentru reţinerea comiterii unui furt, respectiv a unei tâlhării, cum este cazul de faţă, nu este necesară stabilirea în detaliu şi în afara oricărui dubiu a bunurilor sustrase. (…) Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care B. Romeo a fost condamnat în 11 noiembrie 2020 la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. De asemenea, condamnatului i s-a interzis dreptul de a comunica cu victima, respectiv de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 200 de metri de aceasta pe o perioadă de 4 ani.
În legătură cu soarta aurului găsit la groapa de gunoi nu a existat niciun demers concret, acesta nefiind revendicat de nimeni. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria