Povestea bărbatului care a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie, un film sau un autoturism

Povestea bărbatului care a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie, un film sau un autoturism

Bărbatul a fost abandonat la scurt timp după naștere. A trăit apoi 82 de ani fără să vadă o femeie, un film sau un autoturism.

Bătrân - arhiva foto

Povestea lui Michael Tolotos, un călugăr ortodox grec de pe Muntele Athos, centrul monahismului ortodox, care a murit la vârsta de 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie a apărut într-un ziar - Edinburgh Daily Courier, datat 29 octombrie 1938, transmite Greek Reporter .

Bărbatul s-a născut în anul 1856 și la patru ore după naștere mama sa a murit. Fără tată, restul membrilor familiei l-au abandonat. Așa s-a trezit pe scările unei mănăstiri din Muntele Athos. Iar aceasta i-a devenit casă pentru toată viața.

Crescut și educat la mănăstire, Tolotos nu s-a aventurat nici măcar o dată dincolo de porțile așezământului monahal. O lege adoptată în 1060 interzice accesul femeilor pe Muntele Athos.

Și-a trăit întreaga viață în izolare, ferit de lumea exterioară și fără să întâlnească vreodată o femeie. În cele din urmă, în 1938, la vârsta de 82 de ani, a murit.

Călugărul a fost înmormântat cu o slujbă specială de ceilalți frați din Muntele Athos deoarece toți călugării de acolo credeau despre el că este singurul bărbat din lume care a murit fără să știe cum arată o femeie.

Se pare că nu văzuse niciodată o mașină sau un avion și nici măcar nu văzuse un film.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?