Povestea Brunei, tânăra cu origini românești ucisă de Hamas în Israel: „A devenit o mică stea în Univers”

Povestea Brunei, tânăra cu origini românești ucisă de Hamas în Israel: „A devenit o mică stea în Univers”

O tânără cu origini românești și-a găsit sfârșitul în Israel. În vârstă de doar 24 de ani, Bruna V. a fost ucisă de luptătorii Hamas în atacul terorist. Inițial a fost dată dispărută, însă familia a anunțat cu durere vestea decesului său.

Tânăra cu origini românești, printre victimeleHamas FOTO Instagram Bruna Văleanu

Conform Antena 3 , victima are cetăţenie israeliană, iar mama și sora sa sunt românce stabilite în Israel. Bruna Văleanu, căci așa se numește, se află printre victimele atacului Hamas în Israel.

Ea se mutase în 2015 din Rio de Janeiro, Brazilia, în Petah Tikva și era studentă la o universitate din Tel Aviv. Iniţial, fata a fost dată dispărută, dar ieri familia a confirmat decesul.

Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, a anunţat familia tinerei într-o postare pe Facebook.

Un moldovean, printre victimele atacului terorist

De asemenea, un moldovean de 35 de ani, care se afla în Israel, în apropiere de Fâșia Gaza, se numără printre victimele atacului terorist comis de membrii mișcării islamiste Hamas. Vestea fost anunțată de responsabilii Ministerului moldovean de Externe.

,,Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict”, au anunțat responsabilii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), precizând că ,,menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile”.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, aproape 13.000 de cetățeni moldoveni se află în Israel, dar reprezentanții instituției admit că neoficial cifra este mai mare.

MAEIE a instituit celula de criză în data de 8 octombrie, la scurt timp după ce Guvernul israelian a anunțat stare de război în țară, decizie luată în contextul atacului fără precedent lansat de mișcarea islamistă Hamas.

Între timp, președinta Maia Sandu s-a arătat consternată de atacul cu rachete asupra Israelului, condamnând violența masivă contra civililor nevinovați.

,,Consternată de atacul în curs asupra Israelului, condamn violența masivă împotriva civililor nevinovați. Gândurile mele sunt cu cei din Israel și la toți cei care se apără împotriva acestor atacuri nemiloase @Isaac_Herzog”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?