Povestea celui mai bun marcator stelist din toate timpurile. Gheorghe Constantin, fotbalistul care a început să joace miuța în Obor VIDEO

Povestea celui mai bun marcator stelist din toate timpurile. Gheorghe Constantin, fotbalistul care a început să joace miuța în Obor VIDEO

La 9 martie 2010 a murit Gheorghe Constantin, cel mai bun marcator stelist din toate timpurile. Pentru Steaua, a jucat 264 de meciuri, marcând 148 de goluri. Din acestea, foarte multe au fost înscrise cu capul.

Gheorghe Constantin s-a născut la data de 14 decembrie, în 1932, la București. A fost un fiu al Oborului, la fel ca alt mare fotbalist român, Titus Ozon, scrie steaualibera.com.

Gheorghe Constantin FOTO Steaua

Mergea pe jos de la Obor la Giulești

Timp de doi ani, a jucat pentru Unirea Tricolor, vestita echipă a cartierului Obor. Când Steinbach l-a dus la Rapid, făcea pe jos drumul Obor-Giulești. Văzând acest lucru, Bazil Marian și Valentin Stănescu s-au hotărât să îi plătească biletele de tramvai, dar doar la întoarcere. Și-l doreau pe acest tânăr talentat la echipă, vedeau potențialul, însă Gică Constantin nu s-a integrat la Rapid.

Așa cum nu s-a integrat nici la Venus și nici la Avântul Reghin, unde a jucat pentru scurt timp. În cele din urmă, a ajuns în B, la Locomotiva Iași. Acolo a stat trei ani. A stat până când, după un meci de Cupă, a fost remarcat de antrenorul echipei adverse.

Acel antrenor a fost Ilie Savu, iar echipa se numea CCA. Impresionat de tehnica tânărului de 23 de ani, fostul mare portar al Stelei l-a adus în Ghencea. Steaua a fost prima și ultima echipă din prima divizie a României la care a jucat. La un meci direct, Constantin a făcut spectacol. Le-a dat-o printre picioare tuturor, inclusiv lui Petchovschi, care s-a oprit şi i-a dat mâna. Lui Gicu nu prea-i plăcea însă armata, aşa că, la început, a fost nevoie să-i punem pază, să nu fugă din cantonament”, îşi reamintea amuzat, peste ani, Ilie Savu.

Pentru Steaua, a jucat 264 de meciuri, marcând 148 de goluri. Din acestea, foarte multe au fost înscrise cu capul.

Gheorghe Constantin s-a stins din viață la 77 de ani, la 9 martie, în 2010. Simt o durere fantastică în suflet, pentru că mi-a fost un coleg extraordinar. Am stat cu el 13 ani în cameră la Steaua și încă doi în Turcia. Este o mare pierdere”, a spus atunci Emeric Ienei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB