Povestea clubului de striptease Chippendales: crime, mistere neelucidate, intrigi fatale VIDEO

Povestea clubului de striptease Chippendales: crime, mistere neelucidate, intrigi fatale VIDEO

O nouă serie Disney+, disponibilă din 11 ianuarie, spune povestea inspirată din fapte reale a indianului care a fondat celebra trupă de striptease masculin Chippendales.

Multă lume a auzit de clubul de dansatori de peste Ocean, Chippendales, dar nu toată lumea cunoaște povestea din spatele acestui brand celebru, ce a făcut înconjurul lumii, dar mai ales povestea scandaloasă a lui Somen „Steve“ Banerjee, fondatorul Chippendales.

Trupa Chippendales a devenit un fenomen al anilor ‘80

Povestea polițistă, inspirată din fapte reale, redă destinul scandalos al lui Somen „Steve“ Banerjee (un imigrant indian interpretat de Kumail Nanjiani), care a fondat cel mai mare imperiu de striptease masculin din lume și care nu a lăsat nimic să-i stea în cale. Lăcomia și dorința de putere au dus la intrigi de culise și la conspirații fatale, pe măsură ce brandul a dobândit notorietate.

Somen „Steve“ Banerjee a ajuns ca imigrant din Mumbai în SUA și încă de la început a visat să devină cineva, să-și facă mândră familia bengaleză și să le dovedească că își poate depăși condiția. Mutat inițial în Canada, la vârsta de 20 de ani, acesta a lucrat ca om de serviciu, apoi a fost angajat într-o benzinărie și, ușor-ușor, a dezvoltat propriul club de table care, însă, a dat faliment.

Următorul business în care a investit a fost un bar distrus din Los Angeles, pe care l-a renovat și l-a denumit Destiny II. Pentru a atrage publicul, el a dezvoltat numere de magie și lupte în nămol pentru femei. Abia în 1979, când avea să-l cunoască pe Paul Snider, căsătorit pe atunci cu modelul Playboy Dorothy Stratten (interpretată de Nicola Peltz Beckham), clubul Chippendales avea să prindă viață. Acesta era promovat drept: noapte de dans exotic masculin exclusiv pentru doamne. Ideea faimosului combo manșete și papioane i-a aparținut, se pare, lui Dorothy, care avea să sfârșească tragic, ucisă chiar de soțul ei.

În scurt timp, Chippendales a devenit un fenomen al anilor ‘80, femeile fiind dispuse să plătească o sumă considerabilă pentru acele vremuri, 20 de dolari, pentru a avea acces la acest gen de entertainment. Pentru Benerjee, cuplul Snider-Stratten nu a fost decât o treaptă în drumul său spre preamărire. Succesul neașteptat i-a luat, însă, mințile celui care părea un indian umil, blând și respectuos, și astfel a ajuns să fie gelos pe coregraful trupei, Nick De Noia, un celebru producător TV din acele vremuri, câștigător al unui premiu Emmy. Acesta s-a străduit să-i câștige încrederea lui Benerjee și să-l determine să-l lase să ducă trupa la un nou nivel creativ și să joace în liga profesionistă. El l-a convins pe indian să deschidă o franciză a clubului la New York.

„Bun venit la Chippendales“: visul american împlinit și năruit

Însă nevoia de a controla totul și senzația că brandul lui era mai mult asociat cu De Noia l-au determinat pe Steve să înceapă un război rece care avea să-i aducă sfârșitul. Deși imaginea era acum una flamboaiantă, șlefuită, cu o coregrafie impecabilă datorită lui Nick, acest lucru nu i-a convenit indianului. Furia lui s-a revărsat și peste orice concurență apărea în drumul său de preamărire, ajungând să incendieze Moody’s Disco, care începuse să organizeze spectacole asemănătoare.

Pe fundalul faptului că De Noia a ajuns să organizeze turnee cu Chippendales din care el se alegea doar cu 50% din profit - în urma semnării unei înțelegeri pe un șervețel prin care îi ceda coregrafului drepturile -, Banerjee l-a angajat pe fostul polițist Ray Colon să-l omoare pe Nick. Pe 7 aprilie 1987, De Noia a murit împușcat în cap în biroul său din New York. În același an, Chippendales dădea faliment ca urmare a unui proces intentat de studentul de culoare Don Gibson, pe motiv de discriminare, după ce i se refuzase accesul în clubul de noapte.

În timp, Steve și-a reintrat în drepturi și a reluat turneele, însă uciderea lui Nick a rămas un mister ani la rând. În 1990, Steve i-a comandat lui Colon uciderea lui Michael Fullington, un fost dansator și a altor doi dansatori care-și formaseră propria trupă, Adonis: Men of Hollywood. De data aceasta, Colon a informat FBI-ul de intențiile lui Benerjee și de atunci un lung șir de dezvăluiri macabre avea să arate adevărata față a lui Somen. Și în timp ce acesta ascundea milioane de dolari într-un sat din Elveția, autoritățile aveau să-l prindă și să-l aresteze.

Deși se știu prea puține lucruri despre soția sa, Irene și cei doi copii ai lor, fondatorul Chippendales se pare că le-a asigurat viitorul înainte de a fi condamnat și de a i se scoate tot imperiul la licitație. De altfel, indianul ce și-a transformat propriul vis în coșmar n-a mai prins condamnarea finală, deoarece s-a sinucis doar cu câteva ore înainte de verdict în celula sa.

După momentul 9/11, clubul din New York avea să fie închis, trupa transformându-se într-o companie de turnee, iar din 2005 este rezidentă la Las Vegas cu show-uri de dans masculin și are propriul local.

Cu alte cuvinte, visul lui Benjeree a fost îndeplinit, oferind publicului feminin erotismul de care avea nevoie, la pachet cu crime, provocări, vicii, frustrări, drame și un vis american împlinit, trăit și năruit. Atmosfera și tumultul acelor ani în noua sagă polițistă se regăsesc în serialul „Bun venit la Chippendales“, inspirat de fapte reale și disponibilă de azi pe platforma de streaming Disney+.

Din distribuția producției mai fac parte Murray Bartlett și Juliette Lewis, iar printre invitații recurenți se numără Quentin Plair ("The Good Lord Bird"), Robin de Jesús ("tick, tick... BOOM! "), Andrew Rannells ("Girls5eva") și Spencer Boldman (“Cruise”), alături de vedetele invitate Nicola Peltz Beckham ("Holidate") și Dan Stevens ("Gaslit").

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?