Povestea extraordinară a bărbatului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani

Povestea extraordinară a bărbatului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani

Răzbunarea e dulce, dacă ar fi să ne luăm după povestea mai puțin obișnuită a lui Adam Deering, un antreprenor britanic de 39 de ani care, devenit milionar, a cumpărat banca ce îi refuzase un credit în urmă cu 20 de ani, relatează  Digi24.ro .

Unii ar spune că este aroganță, alții că e o revanșă binemeritată. Adam Deering a povestit într-o postare pe  Instagram  - care s-a viralizat rapid - cum a cumpărat banca ce în urmă cu aproape 20 de ani a fost pe punctul de a-i ruina viitorul. Milionarul a vrut să transmită un mesaj de speranță tuturor celor care astăzi se găsesc într-o situație disperată așa cum a fost și el în urmă cu aproape 20 de ani. 

„M-am rugat, n-aveam niciun ban”

Totul a început acum 18 ani. Adam Deering nu avea atunci decât 21 de ani, dar era plin de idei. Tânărul, care mai mult ca orice dorea să lucreze pe cont propriu, s-a ambiționat să-și deschidă propria afacere.  Fără bani, n-a avut altă soluție decât să apeleze la o bancă din orașul său natal, Urmston, din Anglia, pentru a cere un împrumut de 10.000 de lire sterline.

„Am făcut un plan al afacerii, apoi am stablit o întâlnire cu directoarea băncii pentru a-i vorbi despre proiectul meu, despre deschiderea unui cont și obținerea unui împrumut. Înainte de a merge la bancă, m-am rugat, pentru că nu aveam nicio lețcaie și nicio idee despre cum aș putea să-mi realizez visul în lipsa banilor”, a povestit bărbatul. 

Cu inima cât un purice, tânărul a așteptat, cu nerăbdare, răspunsul directoarei, care a parcurs rapid proiectul lui Adam. Apoi, vestea a căzut ca un trăsnet: banca nu îi va finanța afacerea. 

„N-aveam un plan B”

„Ești prea tânăr și nu ai experiență în afaceri. Nu putem face nimic în acest stadiu”, i-a spus, pe un ton condescendent, directoarea. Un duș rece „umilitor” pentru tânărul care investise aproape tot ce avea în această afacere. „M-a durut sufletul, eram terminat și nu aveam un plan B”, povestește Adam Deering. 

Pentru a-și îndeplini visul și pentru a-și pune la punct afacerea, tânărul își dăduse deja demisia din slujba pe care o avea și se împrumutase pentru a-și finanța linia telefonică, de care avea nevoie pentru a-i putea contacta pe potențialii clienți. 

Dărâmat psihic și obligat să-și plătească rapid chiria, Adam Deering a fost nevoit să petreacă patru luni stând pe jos, într-o clădire dărăpănată, fără a putea cumpăra un birou sau un scaun.

„Fie renunțați, fie dați totul!”

20 de ani mai târziu, Adam Deering se poate mândri că nu mai trebuie să-și continue afacerile stând pe jos, într-un apartament pentru care abia își permite chiria.

Între timp, tânărul a devenit milionar, după ce în 2014 și-a vândut societatea de gestionare a datoriilor pe care o avea cu peste șase milioane de euro. 

Suma i-a permis să devină dezvoltator imobiliar și să construiască nu mai puțin de 130 de case și apartamente la periferia orașului Manchester. Dar și să cumpere sediul băncii care îi refuzase faimosul credit în urmă cu 18 ani. „În viață, fie renunțați, fie dați totul! Alegerea vă aparține”, conchide omul de afaceri.

Nu ne spune, însă, ce s-a întâmplat și cu fosta directoare de la bancă. 

adam deering - instagram Adam Deering, milionar din Marea Britanie Foto: Instagram

O viață ca-n filme

Povestea de viață a lui Adam Deering nu este însă chiar atât de simplă. A avut suișuri și coborâșuri. După ce a încheiat o afacere de milioane, a pierdut aproape totul din cauza băuturii și drogurilor. A ajuns la reabilitare, unde a fost coleg de cameră cu controversatul muzician Pete Doherty. Abia apoi a reușit să-și regăsească drumul către abstinență și succes. 

Exmatriculat de la școală de la 14 ani, Adam n-a obținut niciodată vreo diplomă oficială. După o scurtă și dezastruoasă perioadă petrecută în armată, a lucrat prin diverse fabrici și a avut slujbe temporare de paznic, prost plătite.

Când un prienten a decis să-i dea o șansă, Adam a realizat că se pricepe foarte bine la vânzări și așa a decis, la 21 de ani, să-și facă propria firmă de reeșalonat datorii. A urmat episodul cu banca și cum-necum a reușit să pornească totul de la zero și să ajungă apoi să aibă 150 de angajați.

Alcool, droguri și faliment

Succesul în afaceri a venit însă cu tentații și pericole. A început să fie tot mai dependent de alcool și droguri. „Credeam că a face bani și a avea succes înseamnă să fii văzut în cele mai tari cluburi și să conduci super-mașini și să ai femei, dar în realitate nu aveam o familie și pe nimeni care să mă potolească. Nu aveam o relație solidă, mă purtam ca un nebun”, a povestit el pentru  LADbible .

A început să consume cocaină și valium, fără de care nu mai putea dormi, apoi a fost din ce în ce mai rău. La un moment dat, a ratat o afacere care i-ar fi putut aduce aproape 7 milioane de lire, pentru ca doi ani mai târziu compania sa să fie în pragul falimentului.

„M-am trezit, la 31 de ani, falit, terminat și nu știam încotro s-o apuc și ce să fac cu viața mea. Atunci am știut că trebuie să mă las de băut. Eram la fund”, a spus Adam Deering.

Revenirea către succes

Rămas fără niciun ban, factura pentru reabilitare, în Thailanda, i-a plătit-o contabilul său, în speranța că își va reveni. Și a fost un pariu câștigat. Când a ieșit de acolo, Adam și-a schimbat numărul de telefon, a dat uitării toate contactele toxice din precedenta viață, s-a pus pe muncă și s-a dus la sală. 

Acum, conduce un imperiu ce valora spre sfârșitul anului trecut în jur de 50 de milioane de lire. Are trei copii și se concentrează pe afaceri. Alcoolul, drogurile, viața dezordonată au rămas în urmă. 

adam deering 8 ani abstinenta - instagram Adam Deering a postat mândru pe Instagram, în iunie, că de opt ani se abține de la alcool și droguri


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani