Povestea familiei cu probleme de sănătate cauzate de consangvinitate. Latră la oameni și comunică prin mormăieli

Povestea familiei cu probleme de sănătate cauzate de consangvinitate. Latră la oameni și comunică prin mormăieli

Producătorul Mark Laita a făcut cunoscută povestea familiei consangvine Whittaker. Dat fiind faptul că părinții celor trei frați erau veri primari, aceștia s-au născut cu probleme de sănătate. Ei latră la oameni și comunică prin mormăieli, relatează Daily Mail.

Familia Whittaker este formată din trei frați. Foto Captură video YouTube

Laita a publicat un scurtmetraj de 12 minute pe canalul său de YouTube Soft White Underbelly , în încercarea de a prezenta povești nespuse. El a afirmat că familia Whittaker părea desprinsă din thrillerul „Deliverance/Eliberarea” din anul 1972.

În luna aprilie a anului trecut, producătorul a revizitat familia Whittaker, pe care a întâlnit-o pentru prima dată în anul 2004 și pe care a filmat-o în anul 2020. Familia locuiește într-un sat cu 800 de locuitori numit Odd, la 120 km de Charleston.

Familia Whittaker este formată din trei frați pe nume Lorraine, Timmy și Ray. Părinții lor erau veri primari, conform The Sun.

În afară de aspectele sociale, morale și religioase, căsătoriile consangvine nu sunt indicate și din motive medicale. Copiii rezultați din părinți înrudiți au un risc mai mare de a se naște cu boli recesive.

Complicațiile genetice au cauzat o serie de probleme de comportament , conform producătorului. Acesta a făcut cunoștință cu familia din Virginia de Vest în anul 2004, când i-a fotografiat.

Ulterior, Laita a hotărât să se întoarcă în 2020 pentru a-i cunoaște mai bine.

În cadrul unui podcast, Laita a rememorat cele mai bizare momente cu familia.

„Pantalonii îi cădeau în jurul gleznelor”

Sunt niște oameni care se plimbă de colo-colo, iar ochii lor se îndreaptă în diferite direcții și latră la noi. Și acest tip, te uitai la el în ochi sau spuneai ceva și el țipa și fugea, iar pantalonii îi cădeau în jurul gleznelor”, a mai adăugat Laita.

Producătorul a afirmat că familia a fost în centrul atenției de când i-a fotografiat și filmat. În plus, acesta susține că a fost nevoie să fie escortat de poliție pentru a-i vizita pe membrii acesteia.

Laita și-a amintit cum a construit relația cu familia Whittaker, în special cu Ray, Betty, Kenneth, Ray, Timmy și Lorraine. Prima dată când s-a apropiat de ei a fost la începutul anului 2000, când a fost întâmpinat cu arme de vecinii „protectorii”.

Nu le place ca oamenii să vină să-i ridiculizeze”, a spus Laita în cadrul podcastului.

La acea vreme, producătorul a vrut să-i fotografieze pe soții Whittaker pentru cartea sa, „Created Equal”. În carte sunt prezentate povești despre diversele culturi din SUA.

Deși inițial nu a fost bine primit, în cele din urmă i s-a permis să facă câteva fotografii și chiar a dăruit câteva familiei.

Unul dintre cele mai recente videoclipuri ale lui Laita, din anul 2021, prezintă condițiile în care trăiește familia. Aceștia locuiesc într-o casă mică cu multe animale. Acesta a mărturisit că s-a întors la ei pentru a vedea cum se descurcă.

Laita a hotărât să filmeze „nivelul de sărăcie” și condițiile de trai ale familiei. Aceștia păreau să petreacă mult timp pe veranda din față, unde au o canapea, un fotoliu și alte obiecte de uz casnic.

„Îți dau de înțeles că nu le place ideea respectivă”

El a sesizat că familia avea diverse probleme de sănătate și că unii dintre membrii acesteia comunicau doar prin mormăieli.

O rudă i-a transmis producătorului că „ei înțeleg ce vorbești”. „Dacă nu le place, încep să țipe, îți dau de înțeles că nu le place ideea respectivă”, ar mai fi spus persoana în cauză.

Laita a întrebat-o pe Betty de ce crede că familia ei are anomalii. Ea nu știa. În înregistrările video cu familia Whittaker, Laita îi întreba pe aceștia despre educația lor. Doar unul dintre ei părea să fi absolvit liceul, Timmy.

Lorraine și Ray păreau să nu poată vorbi, ci doar să mormăie.

Conform revistei Discover Magazine, consangvinitatea poate duce la diverse efecte secundare. Familia nu era conștientă de faptul că problemele lor genetice au apărut din pricina consangvinității, conform celor povestite de Laita.

Mai mult decât atât, aceștia nu își puteau aminti prea multe despre părinții lor sau despre alți membri ai familiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...