Povestea incredibilă a fotbalistului care a fost „mort” timp de opt minute. „Mi-am cunoscut iubita în ziua în care am murit”

Povestea incredibilă a fotbalistului care a fost „mort” timp de opt minute. „Mi-am cunoscut iubita în ziua în care am murit”

Fotbalistul David Ginola face dezvăluiri uluitoare despre momentul în care a căzut pe teren în urma unui stop cardiac. El a fost „mort” timp de opt minute, până când medicii au reușit să-l resusciteze. Prietenul său Frederic Mendy a efectuat manevre de resuscitare până când au sosit medicii.

David Ginola și iubita sa, Maeva Denat FOTO Profimedia

Fotbalistul David Ginola a crezut că este într-o formă remarcabil de bună în 2016, atunci când a acceptat să joace un meci de caritate în Mandelieu, pe coasta de sud a Franței, marcând chiar și un gol.

Dar bucuria s-au transformat brusc în groază când David s-a prăbușit și a „murit” timp de opt minute, după ce inima i s-a oprit. Prietenul său, Frederic Mendy, un alt fotbalist, a efectuat cu curaj manevre de resuscitare, menținând, astfel, creierul irigat , până când medicii au sosit cu un defibrilator care i-a ajutat inima să repornească.

Când ești inconștient, te afli la o răscruce de drumuri și există două căi: Viața sau moartea. De ce am ales viața, nu știu, pentru că eram inconștient. Dar sunt un luptător”, spune David, acum în vârstă de 56 de ani, potrivit The Sun . El a vorbit în carul unei campanii de învățare a oamenilor să facă manevrele de resuscitare cardio-respiratorie.

Electrocutat de mai multe ori

La meciul din 2016, un pompier m-a electrocutat de trei ori cu defibrilatorul, apoi i-a spus prietenului meu că sunt mort. Ea a spus că dacă inima nu pornește din nou după trei ori, s-a terminat - s-a înșelat. Dar prietenii mei au văzut că mă lupt și i-au spus să continue. M-a mai electrocutat de două ori și apoi inima mea a început din nou”, povestește David Ginola.

Am întâlnit-o pe acea pompieră un an mai târziu la Nisa și a plâns când m-a văzut. A spus că a fost ca și cum ar fi văzut o fantomă. Trebuie să le mulțumesc ei și prietenului meu. Medicii au spus că, dacă Frederic nu ar fi acționat atât de repede și nu ar fi făcut resuscitare cardio-respiratorie timp de peste opt minute, aș fi murit sau aș fi rămas în stare vegetativă , deoarece creierul meu era lipsit de oxigen”, spune acum David Ginola.

Acum însă face dezvăluiri incredibile despre iubita lui, pe care a întâlnito exact în acea zi.

Ziua în care și-a întâlnit iubita și a „murit”

Unul dintre motivele pentru care fostul jucător de fotbal crede că și-a revenit a fost întâlnirea cu viitoarea sa iubită, mai devreme în acea zi. Maeva Denat, în vârstă de 38 de ani, i-a fost prezentată lui David prin intermediul unor prieteni comuni într-un restaurant din Cannes.

În mai puțin de o oră, el a plecat să joace meciul caritabil fatidic. „Când o prezint pe Maeva prietenilor, le spun: „Ea este iubita mea și ne-am cunoscut în ziua în care am murit”, spune acum David Ginola.

Modelul Maeva Denat - care are deja o fiică dintr-o relație anterioară - este acum mama fiicei sale de cinci ani, Ever, iar familia trăiește fericită în sudul Franței, după ce s-a mutat acolo din Londra în timpul pandemiei.

Nefericitul incident a survenit la doar două luni după ce se despărțise de soția sa după 25 de ani, cu care are un fiu în vârstă de 31 de ani și o fiică de 28 de ani.

După ce inima i-a fost repornită, David a fost transportat cu o ambulanță aeriană la un spital specializat în cardiologie, Centre Cardio-Thoracique din Monaco, unde i-au fost descoperite arterele blocate. Chirurgii au efectuat un bypass cvadruplu de șase ore.

Din fericire, a putut să se întoarcă la munca de prezentator TV la scurt timp după aceea, iar în 2021 se simțea suficient de bine pentru a concura într-un castel galez înghețat în cadrul emisiunii I'm A Celebrity ... . Scoate-mă de aici!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro