Povestea infiorătoare a „Lacului blestemat” care a luat 700 de vieți. Ce secret se află sub ape

Povestea infiorătoare a „Lacului blestemat” care a luat 700 de vieți. Ce secret se află sub ape

Milioane de viztatori vin în fiecare an la Lacul Lanier din Georgia, SUA, pentru a vedea lacul despre care se spune că e „blestemat”, după ce, de-a lungul anilor, aproximativ 700 de oameni au murit aici. Localnicii susțin că istoria lacului este una întunecată și a atras acest „blestem”.

Lacul Lanier, SUA FOTO Shutterstock

Motivul pentru care spun asta localnicii este acela că pe fundul lacului se află, de fapt, rămășițele unui oraș înecat, iar istoria sa întunecată a dus la un blestem și la bântuiri care au luat viața a sute de oameni.

Totuși, an de an, milioane de vizitatori se adună la Lacul Lanier din Georgia pentru a se bucura de apa rece, de soarele fierbinte, de plimbări cu barca și de sporturi nautice în timpul zilelor lungi de vară.

Însă cu toate că peisajul este unul deosebit de frumos, lacul este creat artificial și pare a fi unul dintre cele mai mortale din SUA. Se estimează că a făcut sute de victime de la crearea sa, în 1956.

Legendele urbane atribuie moștenirea sa mortală unei „doamne a lacului” care bântuie apele și unui „blestem”.

Trecutul înfiorător al orașului de sub ape

Povestea din spatele Lacului Lanier începe și se termină cu moartea și, fără ca mulți vizitatori să știe, istoria sa întunecată este încă ascunsă sub apele lacului, cu rămășițele unui oraș cu un trecut înfiorător.

Rămășițele orașului Oscarville care se ascunde pe fundul lacului a fost format în anii 1800 și a fost alcătuit dintr-o „puternică comunitate de negri”, formată din tâmplari, fierari, zidari și fermieri, scrie Daily Star.

Dar în 1912, oroarea a lovit acest oraș plin de viață când corpul lui Mae Crow, o tânără albă de 19 ani, a fost găsit în pădurea din apropierea orașului. Mae ar fi fost violată înainte de a muri, iar o gloată rasistă violentă s-a îndreptat imediat împotriva comunității negre din Oscarville.

La lăsarea serii, o bandă cunoscută sub numele de călăreții nopții a făcut un raid în oraș, aruncând, se pare, bombe incendiare în biserică și incendiind clădirile, obligând locuitorii să fugă pentru a-și salva viața.

Comunitatea a fost alungată

George Rucker, un descendent al locuitorilor din Oscarville, și-a amintit cum străbunicul său Byrd Oliver a trebuit să lase totul în urmă. „Au trecut călăreții nopții, au trebuit să lase totul, principalul lucru pe care l-au lăsat a fost proprietatea, iar bunicul meu avea 100 de acri”, a spus el pentru agenția de știri locală.

George a spus că rezidenții s-au îndreptat spre râul Chattahoochee în timp ce mulțimea îi urmărea și, când au ajuns la un pod, li s-au dat două opțiuni. „Li s-a spus că fie trebuie să înoate, fie să se înece. Cei mai mulți dintre ei nu au reușit. Bunicul meu, unul dintre cei care au reușit să scape, a pierdut câțiva frați și surori”, a mai povestit el. Mama lui George i-a spus că, atunci când Byrd își amintea povestea, „stătea și plângea”.

Familiile albe au preluat proprietățile rămase, iar în anii care au urmat, terenurile au fost vândute treptat guvernului pentru ca acesta să poată construi barajul Buford, care să furnizeze pentru Atlanta și comitatele din apropiere cu energie și apă.

Au lăsat totul în urmă și au fugit

În 1956, 38.000 de acri de teren, inclusiv rămășițele din Oscarville, au fost inundate pentru a face Lacul Lanier.

Se pare că aproximativ 250 de familii și 15 întreprinderi au fost strămutate în urma creării lacului și, înainte de a umple terenul cu apă, muncitorii de la US Army Corps of Engineers au demolat structurile periculoase, cum ar fi podurile și hambarele mari.

Dar acestea nu au fost singurele lucruri ce s-au întâmplat în orașul istoric. Corpul Armatei a „relocat” 20 de cimitire în acest proces. Ei au identificat, au dezgropat și au mutat mormintele marcate, dar este posibil ca unele morminte nemarcate să fi rămas în urmă și să fi rămas încă sub suprafața sinistră a lacului, relatează Daily Star .

În timp ce Corpul de Armată a depus toate eforturile la momentul respectiv pentru a localiza mormintele nemarcate, capacitățile limitate de la acea vreme fac probabilă descoperirea neașteptată de rămășițe umane, fie că sunt din perioadele antebelică și a Războiului Civil, fie că sunt de origine nativ-americană din timpurile precoloniale și antice”, a spus Cesar Yabor, un purtător de cuvânt al US Army Corps of Engineers.

Morminte lăsate sub ape

Mutarea mormintelor și a rămășițelor unor cimitire antice sub lac a alimentat miturile unui „blestem” și la doar doi ani de la crearea lacului s-a produs o tragedie, ceea ce a dus la apariția legendei despre o fantomă care bântuie de mult timp apele.

În 1958, o mașină în care se aflau două femei, Delia Mae Parker Young și Susie Roberts, a ieșit de pe un pod și a căzut în lac. În anul următor, corpul unei femei a fost găsit de pescari , despre care se spune că purta o rochie albastră și îi lipseau mâinile.

Identitatea ei nu a putut fi confirmată și, timp de zeci de ani, localnicii au raportat că au văzut fantoma femeii, supranumită „Doamna lacului”, rătăcind noaptea pe pod - unii susținând că ar fi încercat să atragă oamenii în apele tulburi.

În 1990, misterul „Doamnei Lacului” a fost elucidat atunci când muncitorii care construiau un pod au descoperit rămășițe umane în interiorul unui Ford Sedan din 1958, scos din adâncurile de 110 picioare ale lacului.

Cine este „doamna lacului”

Rămășițele au fost identificate ulterior ca fiind ale lui Susie, ceea ce a determinat autoritățile să creadă că Doamna Lacului descoperită în 1959 era Delia.

Dar descoperirea nu a pus capăt incidentelor înfiorătoare de la Lacul Lanier. De la crearea sa, 700 de persoane au murit pe lac, iar 200 dintre aceste decese au avut loc după 1994, relatează publicatia Miami Herald.

În 2017, scafandrul experimentat Buck Buchannon a declarat, de asemenea, postului local de televiziune WGCL-TV că a întâlnit multe părți de corpuri în timpul scufundărilor sale în apele adânci. „Întinzi mâna în întuneric și simți un braț sau un picior și nu se mișcă”, a spus el.

Lacul este atât de periculos încât anul acesta una dintre cele mai populare plaje, Margaritaville, a interzis înotul pentru a „prioritiza siguranța” oaspeților săi, ridicând un gard în apă pentru a ține oamenii la distanță.

Dar, în timp ce mulți localnici dau vina pe bântuiri și blesteme pentru numărul mare de înecuri, autoritățile au declarat că există o explicație mai logică. Acestea au spus că rămășițele ascunse sub lac, inclusiv structurile vechi din Oscarville și copacii de până la 60 de metri înălțime, fac să fie foarte ușor să rămâi prins în dărâmături și să te îneci.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?